Ученик от Харманли стана първи в познавателно предаване

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 26, 2023 08:51

Ученик от Харманли стана първи в познавателно предаване

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 39/1063, година XX, 20 - 26 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Михаела Желязкова

Възпитаникът от СУ „Неофит Рилски“, Харманли, Десислав Богоев спечели първото място и наградата в познавателното предаване по БНТ „Това го знам“. То се състоя на 8 октомври и той се състезава с още трима участници: Ирина от Елин Пелин, Яна от Велико Търново и Никола от София.
Състезателите бяха изправени пред четири кръга, в които отговаряха на въпроси от различни области. Всеки участник стартира с пълен набор от 6 живота, а в рамките на първите три кръга по своя преценка може да ползва общо 3 бонуса „Пищов“, с които получава помощ от водещия.
Десо не успя да отговори правилно на първия въпрос от кръга. Но това не го притесни и не попречи на по-нататъшното му представяне в играта. Изключителни познания Десислав показа в последния, четвърти кръг от състезанието, който бе свързан с разпознаването на различни български и световни популярни личности. Натискайки бутона почти на всяка изобразена личност и давайки верен отговор заслужи първото място.

Десислав Богоев е ученик от СУ „Неофит Рилски“ гр. Харманли от 9 клас.
Споделя, че интересни са му математиката и информатиката. Той участва в клуб роботика и програмиране.
През 2022г. е участвал в национално състезание по 3D моделиране и проектиране за ученици от 5 до 12 клас и е спечелил специална награда в категория STEM. В свободното си време обича да играе компютърни игри и да спортува.

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 26, 2023 08:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама