Тридневно турне на ТК „Велко Кънев“ с три изяви в две държави

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2023 07:52

Тридневно турне на ТК „Велко Кънев“ с три изяви в две държави

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 07 – 13 юли 2023 г., брой 26/1050, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В рамките на три дни театралният състав „Велко Кънев“ се представи със своята постановка „Народен представител“ пред публиката от три града от две държави. Това стана на 28 юни в София, на 29-и в Цариброд /Димитровгард/ и на 30-и в Бела Паланка, Сърбия. За това как се е случило и минало всичко, раз-казва председателят на читалището Трифон Трифонов: „Това бе едно дълго подготвяно и очаквано турне на нашия театър. От четири години не бяхме ходили както в Цариброд, така и в Бела паланка. Най-после тази година това турне се осъществи, като разбира се по традиция започнахме от София. Там направихме представление в Дома на културата „Средец“. В София повече от двадесет години изнасяме представление за тополовградската общност там.
Срещата ни с нашите съграждани и земляци бе вълнуваща и емоционална както винаги. Благодарни сме на организатора от Дома Иван Недялков за оказаното съдействие и условията да се получи хубаво представление и вълнуваща среща.
На представлението бе и Емил Миланов от Външното министерство.
И на трите места имаше много добра за сезона посещаемост, което ни радва с това, че хората оценят нашата игра.
На сръбска територия и двата града след дългото очакване ни посрещнаха много добре. На двете места директорите на културните институции са нови – Саша Костов е на Центъра за култура в Цариброд и Михайло Соколович – Дом на културата – Бела Паланка.
За посрещането от гражданството няма какво да говорим. Прекрасно, радваха ни се навсякъде, познават ни хората и все казваха, че отдавна ни чакат и много сме се забавили. Направи ни впечатление, че в Цариброд са направили основен ремонт на Центъра за култура – прекрасна сцена, техническо обзавеждане и един красив и удобен зрителски салон. Ремонт са започнали и в Бела паланка. Салонът е ремонтиран, но сцената още не е, това обаче не пречи за възможностите за изява. Общо взето всичко мина много добре, срещнахме с познати хора, с много приятели, което за мен показва, че изкуството е онова нещо, което сближава хората и ги прави по-добри. Очакваме сега на Фестивала през месец септември нашите приятели от Сърбия да дойдат и така връзките и приятелството ни да укрепват все повече.“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 12, 2023 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама