С мълчаливото съгласие на кмета ромите на Симеоновград забогатяха с 30 000 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2024 09:47

С мълчаливото съгласие на кмета ромите на Симеоновград забогатяха с 30 000 лв.

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

С близо 30 000 лева се облагодетелстваха ромите на Симеоновград, след като местната управа си затвори очите, когато от общински терен бяха изнесени над 50 тона първокачествена арматура.
Още през февруари миналата година роми от съседния квартал разбиваха панели и вадиха арматурата, която след това продаваха.
От полицията са сигнализирали на Общината за тази дейност, но отговорът бил, че те не представляват интерес защото в Общината не са заприходени.
Въпросните панели бяха дадени от държавата и складирани в бившето стрелбище, собственост на община Симеоновград. Това стана през 2015 година след започналия ремонт на железния мост. Идеята на Общината е била те да се използват да огради или за други нужди на общината, съобщи тогава кметът Пейчо Стайков.
Това обаче не стана и пред очите на местната управа от общинския имот „Стрелбище Симеоновград“ те бяха разбити, а арматурата от тях – продадена.
По изчисления тя бе над 50 тона и по цени на вторични суровини от 60 ст. за килограм това прави приблизително 30 000 лева.
От там бяха изнесени и други вещи на Общината, като никой от администрацията не реагира. На територията на бившето стрелбище имаше 5 или 6 сгради и метален навес. Когато кмет стана Милена Рангелова охраната от този обект бе премахната и набезите на ромите започнаха, докато не си свършиха работа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2024 09:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама