Стоян Караиванов дебютира в дирижирането с музика на Моцарт

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 16:22

Стоян Караиванов дебютира в дирижирането с музика на Моцарт

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 март 2022 г., брой 11/989, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Младият музикант от Харманли, който е първият български бандонеонист, свирещ по класическата аржентинска система, се изявява като диригент. Неговото участие бе във форума „Подиум на младия диригент“ във Видин в зала „Филхармония“ с оркестър „Симфониета“. Той дирижира увертюрата от „Сватбата на Фигаро“ и “Концерт за пиано №20” на Моцарт. Солистка бе пианистка Теди Занева. “Искам да благодаря много на музикантите от оркестъра, които дадоха всичко от себе си, и особено на маестро Dimitar Kosev, че организира събитието и ни помагаше през цялото време”, написа той във Файсбук страницата си.
От есента на 2021 г. Стоян започва магистратурата си по дирижиране при Найден Тодоров и Димитър Косев в Нов български университет. Посещава и два майсторски класа по дирижиране при маестро Георги Димитров, в рамките на които ръководи „Симфониета“ – София.
През 2019 година започва да учи бандонеон при проф. Фабио Фуриа в Консерваторията “Джовани Пиерлуиджи да Палестрина“ – Каляри, Италия, и завършва бакалавър по баян и акордеон в Нов български университет.
Специализирал е жанрова музика в Международен и национален център за акордеон и музика “Жак Морне” при проф. Жак Морне във Франция.
Носител е на множество награди за акордеон, баян и бандонеон. Отличен е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 16:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама