Войната в Украйна, ден 27

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 20:21

Войната в Украйна, ден 27

Акценти

  • 70 000-100 000 програмисти може да напуснат Русия през април

Свързани публикации

Ξ От началото на мащабната инвазия на Русия в Украйна врагът е обстрелял 139 болници и е унищожил 10. Това каза министърът на здравеопазването Виктор Ляшко по време на общонационален телемарафон, излъчен от украински телевизионни канали, предаде кореспондент на Укринформ.

Ξ Руските програмисти са изправени пред дискриминация от международната общност за развитие, казаха ИТ експерти пред Gazeta.Ru. През последната седмица фрагменти от злонамерен код, насочени специално към руски потребители, бяха открити в десетки продукти на OpenSource. Говорим за безобидни рекламни банери с лозунги срещу спецоперацията в Украйна и за вируси, които деактивират компютрите.

Ξ В Русия са измислили как да накажат заминалите от страната чуждестранни компании
Например Държавната дума излезе с инициатива, според която чуждестранните компании, които не са се завърнали на руския пазар преди 1 май, могат да получат забрана да работят в Руската федерация за десет години. Съответното предложение е изпратено до министъра на икономическото развитие Максим Решетников.

Ξ Руските войници в украинския град Херсон разпръснаха протест срещу окупацията им, като стреляха по протестиращи. Кадри, споделени в социалните мрежи, потвърдени от Би Би Си, също показват експлозии, за които се съобщава, че са зашеметяващи гранати.

Ξ Руската асоциация за електронни комуникации прогнозира заминаването на до 100 хиляди ИТ специалисти през април. 70 000-100 000 души може да напуснат Русия през април като част от „втората вълна“ на емиграция на ИТ специалисти, каза Сергей Плуготаренко, ръководител на RAEC, на среща „Развитие на ИТ индустрията под санкции“. “ в Държавната дума. RBC

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 20:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама