Стартира „Грижа в дома” за 116 свиленградчани

От януари 16, 2023 09:17

Стартира „Грижа в дома” за 116 свиленградчани

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 6 – 12 януари 2023 г., брой 1/1025, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

С проекта „Грижа в дома” в Свиленград ще се обслужват 116 възрастни хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда. Това съобщиха от общината.
Услугата, която ще се предлага, има за цел подобряване на качеството на живот и осигуряване на подкрепа на уязвими хора.
Към момента община Свиленград изпълнява проект „Патронажна грижа+” с предвидени минимум 53 потребители, който приключва в края на януари. С новият проект, който е с безвъзмездна финансова помощ броя на потребителите ще се увеличи на 116 души.
Изпълнението му ще стартира от 30.01.2023 г., а срокът за реализация на дейностите е 15 месеца.
Дейностите, включени в проектното предложение, са насочени изцяло към хората с ограничения или невъзможност за самообслужване, с увреждания и техните семейства, хора, които нямат близки и за които има социална необходимост от почасови услуги. Голяма част от възрастните хора, които са запазили способността си за самостоятелен начин на живот, страдат от сериозни съпътстващи здравословни проблеми, допълват от общината.

От януари 16, 2023 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама