Съветници спряха достъпа до митница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2023 08:39

Съветници спряха достъпа до митница

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 13 – 19 януари 2023 г., брой 2/1026, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общинските съветници на Свиленград гласуваха достъпа на тирове до държавното Митническо бюро в ĸвapтaл „Kaпитaн Πeтĸo вoйвoдa“ да бъде преустановен.
Те взеха това решение на заседанието си от декември миналата година, а мярката е мотивирана с протестно писмо от жители на квартала против движението на тежкотоварни камиони по техните улици. В писма до кмета те се оплакват, че тировете газели градинки, разрушавали пътища, замърсявали въздуха, а децата нямало да играят.
Оплакванията им не са от вчера, затова през миналата година правителството отпусна над половин милион лева за ремонт на улицата до Митническо бюро. Сега тази улица е забранена за камиони.
От Митническото бюро казаха за BIRD, че са били „уведомени“ за решението преди няколко дни и че за тях е подготвено помещение в сграда, намираща се в частния паркинг до Капитан Андреево. Отказали и тогава от Общината предприели мерки, с които да ги принудят да се преместят, чрез решение на ОбС, чийто председател е Георги Еленков, адвокат на „Евролаб 2011“, фирмата, която спори с държавата за фитосанитарния контрол на границата.
Решението е взето без съгласуване с МВР. С това си действие Общината защитава интересите на частна фирма, а не на държавата.
Вр. и. длъжността областен управител Мартин Узунов каза, че решението на ОбС ще бъде обжалвано пред съда.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2023 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама