Снежни фигури украсиха двора на бежанския лагер

Милена Митева
От Милена Митева януари 20, 2017 09:56

Снежни фигури украсиха двора на бежанския лагер

Бежанците в харманлийския лагер си направиха снежни човеци. След поредния сняг обитателите на РПЦ (Районно приемателния център за бежанци) решиха да моделират фигури, които да украсят двора на временният им дом. Това направиха Еркан Касим, съпругата му Шермин Мурат и трите им деца. Младото семейство започна да оформя два снежни човека, след което към тях се присъединиха голяма част от останалите настанени. Радостта стана голяма, след като височината на фигурите достигна близо 2 метра. Снежните човеци започнаха да придобиват вид на булка и младоженец, а всеки от участващите реши да добави по нещо от своето облекло, за да ги украси. Правенето на младоженката отне по-дълго време. Тя бе окичена с тюлени детайли, червена шапка, шал и ръкавици. В ръцете си държеше червено сърце за своя любим.
С обличането на сако, обувки поставянето на шал и шапка приключи и творческата работата по снежните фигури
Семейството от Ирак се радва, че в България има доста повече сняг от родината му. Най-малкото им дете е 3-годишното момче, другите са момичета на 5 и 7 години Харесват България, но настаненото вече четвърти месец в лагера семейство има мечти свързани с Германия. Пред Сакарнюз с усмивка иракчаните споделиха, че за България пазят само добри впечатления.

В момента в РПЦ-то има над 2 000 човека. За тях се грижат екип от пет медицински лица. Пропускателният режим на бежанците е с ограничения. Да напускат РПЦ от 10:00 до 18:00 часа имат право само онези лица, които имат прикрепен талон, който удостоверява, че лицето е здраво. За контрола на това се грижат охранителите в центъра.

Милена Митева
От Милена Митева януари 20, 2017 09:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама