Служебното правителство ще купува влакове за 3 млрд., седмицата 24 – 30 април 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 1, 2023 18:59

Служебното правителство ще купува влакове за 3 млрд., седмицата 24 – 30 април 2023 г.

¿ 24 април 2023 г.

Живко Георгиев, социолог: Решаващо на местните избори ще е малките общини да се освободят от зависимости. „Продължаваме промяната – Демократична България“ да внимават в общуването си с „джентълмените“ от ГЕРБ да не се окажат отново пакетирани с тях до степен на неразличимост, предупреждава социологът.
Цветан Василев обяви, че внася сигнал срещу Гешев само ден, след като се разбра, че прокуратурата е издала нова европейска заповед за ареста му.
Човекът и любовта трябва да победят омразата и смъртта – откъс от обръщението на режисьора Теодор Ушев към зрителите на Московския филмов фестивал.

¿ 25 април 2023 г.

Служебната власт възложи обществени поръчки за нови влакове за близо 3 млрд. лв.
Конституционният съд утвърди правото на прокуратурата да възлага проверки
Присъствието на Борисов в активната политика остава основен проблем. „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ще) консумират негативи от „коалиране“ с ГЕРБ, независимо дали то ще се случи.

¿ 26 април 2023 г.

България е в компанията на още 28 държави, в които според САЩ има проблеми със защитата на интелектуалната собственост.
Новата коалиция готви програма на кабинет за 18 месеца, ГЕРБ постави ултиматум.

¿ 27 април 2023 г.

Засегнатите от теча на данни от НАП имат право на обезщетение. Държавната агенция е трябвало да вземе подходящи мерки за защита на личните данни на гражданите, а щом системата й е била хакната, те не са били такива, смята правният консултант на Съда на ЕС
Правителството се събира извънредно, за да приеме бюджета за 2023 г.

¿ 28 април 2023 г.

Сметната палата сезира прокуратурата за нарушения на „Има такъв народ“ и „Да, България“
Основният ремонт на ПАВЕЦ „Чаира“ ще струва 200 млн. лв. През март миналата година една от турбините на централата аварира, а седмици по-късно всички мощности на помпено-акумулаторната централа спряха
Главният прокурън Иван Гешев: „Ако Путин дойде в България, трябва да бъде арестуван.“
Вносителят на „Мерцедес“ инвестира над 18 млн. евро в нов комплекс в София

¿ 29 април 2023 г.

Най-малката парламентарна група „Има такъв народ“ остава в готовност да получи третия мандат за съставяне на правителство.
Теодор Ушев облъчил зрителите в Москва с 25-ти кадър с антивоенни послания. Четири нови кадъра с послания против войната и Путин са били включени във филма „φ1.618“, изпратен от Теодор Ушев за прожекциите в рамките на 45-ия Московски международен филмов фестивал.
В края на април 2023 г. бюджетният дефицит ще достигне 1.130 млрд. лв. (0.6 % от прогнозния БВП), съобщи Министерството на финансите.

¿ 30 април 2023 г.

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи за немарливост при взимането на проби от осъдения на 20 г. затвор Георги Семерджиев.

Според Даниел Митов няма противоречие между думите на лидера Бойко Борисов и на председателя на Народното събрание Росен Желязков.
Неподадената декларация за имущество на Трифонов не е обществена информация, постановява състав на Административния съд – София град приемайки, че исканата информация касае „специфични признаци, свързани с физическа, социална и икономическа идентичност на лицето“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 1, 2023 18:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама