„Любимец – 2000“ остана непобеден на „Колодрума“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев май 2, 2023 13:08

„Любимец – 2000“ остана непобеден на „Колодрума“

Акценти

  • Вино от Мезек за капитана на Свиленград и най-добър на терена Петър Кръстев
  • Отличен футбол, но уви - брутален финал между "Марица" и "ОФК Хасково" пред пълен стадион в Симеоновград

Свързани публикации

Предварителни залози, предвиждания за оспорван мач, фенска тръпка и емоция. Всичко това взе развитие през миналата седмица по повод предстоящия двубой между два от лидерите в първенството на нашата област. Мачът от 21-я кръг между „Свиленград – 2022“ и „Любимец – 2000“ завърши 1:1 и наистина стана дерби, което искат да наблюдават обичащите футбола хора. Съперниците показаха мъжка и приятна за окото игра в събота на „Колодрума“ пред близо 200 зрители.

Първата част от мача бе равностойна, а битката се водеше между халфовете на двата отбора, които бяха изключително креативни.

Домакините първи откриха резултата чрез отлично изпълнен фаул в 24-та минута от Антон Огнянов. Бившият играч на „Левски“ вече има 8 попадения откакто е в отбора от началото на пролетта. Повече голове от него в новия тим имат само Емилиян Зотев с 21 и Андрей Атанасов с 10 гола.

След почивката гостите взеха инициативата и през по-голямата част от полувремето имаха превъзходство и куп голови положения. Изравняването стана в 54-та минута, след точно изпълнена дузпа от капитана Янко Енчев. При едно от малкото положения за Свиленград ударът на Денислав Димитров срещна напречната греда и това беше.

За играч на мача бе определен капитана на домакините Петър Кръстев, който бе награден с бутилка вино от винарна в Мезек.

Искаше ми се да напиша хубави думи и за другата среща между „Марица“ и „ОФК Хасково“, която се състоя в Симеоновград. Двата състава показаха отличен футбол, но уви – се стигна до брутален финал. Мачът завърши 2:1 за гостуващия тим, след точно изпълнена и доста дискутирана дузпа от Емил Ангелов в 80-ата минута.

До средата на втората част нищо не предвещаваше такъв срамен завършек на този двубой, който се игра пред 200 зрители. Резултатът бе открит в 14-та от крилото на „Марица“ Антон Бонев, а в 30-та Здравко Пиличев изравни. Тогава се стигна до 66-та, в която безразсъдно, брутално спъване на Тони Каранейчев към играч от гостите направи меле в центъра на терена, а в него голмайсторът за маричани Антон Бонев удари с юмрук в лицето свой противник. Двамата бяха на секундата изгонени от съдията, а същата участ последва и играчът на от Хасково – Живко Шокаров, който нанесе куп обиди срещу противник от състава на „Марица“. Той също ги последва под душа. Съдията показа три червени картона, 2 за домакините и един за гостите. Страстите се уталожиха, играта се успокои, но дойде дузпата в 80-ата минута, която домакините не приеха. Опитният Емил Ангелов в своя стил се вклини в наказателното поле и бе задържан, което даде основание на съдията да отсъди дузпа, реализирана от самия Бабангида.

Равностоен мач се получи на стадион „Колодрума“ в неделния ден. Там един срещу друг се изправиха отборите на „Любимец – 2018“ и Саяна – 2. Както и играта, така и резултатът 2:2 показват изравнени сили.

Всичко интересно се случи през първата част, когато футболистите си вкараха по два гола. Първи още в 9-та минута се разписаха гостите чрез Ивайло Иванов за 0:1. Само след 3 минути равенството бе възстановено от деветката Радостин Колев. Иван Русев от „Саяна“ отново изведе своите напред в 24-ата минута, а веднага след подновяване на играта в ответната си атака домакините получиха право на дузпа, която Ангел Балабанов реализира за крайното 2:2.

Голеада на мача в Ивайловград. Местният „Раковски“ победи със 7:2 състава на „Герганин извор“ и така си го върна за загубата с 3:4 през миналия сезон в Харманли.

6 безответни гола наниза „Арда – 1924-2“ във вратата на гостуващия „Сакарски спортист“ на мача в Момчилград.

От този кръг бе отложен мача между „Хеброс – 1921“ и „Хасково – 1922“ заради заетост на стадион „Хеброс“ в Харманли.

Програмата за XXIII кръг:

6 май /събота/ от 18:00 часа играят:

„Сакарски спортист“ – „Раковски“ в село Срем

„Герганин извор“ – „Любимец – 20184 в Харманли

„Саяна 2“ – „Марица4 – в Горски извор

7 май /неделя/ от 18:00 часа се срещат:

„Арда 1924-2“ – „Свиленград 2022“ в Момчилград

„ОФК Хасково“ – „Хеброс – 1921“ – на ст. „Младост“

„Свиленград – 1921“ – „Любимец – 2000“ – на ст. „Колодрума

Веселин Тонев
От Веселин Тонев май 2, 2023 13:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама