Свиленградчани се радват на нов парк

От ноември 12, 2021 10:58

Свиленградчани се радват на нов парк

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Приключи благоустрояването на парка в кв. „Кап. Петко войвода” – Свиленград.
Жителите на квартала вече разполагат с обновен парк за отдих и игри на децата. На обекта е изградена нова детска площадка с комбинирана люлка за деца до 3 г. и седалка за деца до 12 г., клатушка, комбинирано детско съоръжение с пързалка, съоръжение за катерене и баланс, разположени върху покритие от ударопоглъщаща настилка.
Монтирани са нови паркови пейки, кошчета за отпадъци и дървена беседка с пейки и маса. Изградени са нови паркови алеи с настилка от бетонови плочи, а част от съществуващите са с възстановена настилка. Храстовата и дървесната растителност е почистена, а към подходите на парка е извършено затревяване.
Инсталирано е видеонаблюдение като част от общинската система за мониторинг на обществени места.
Дейностите се извършиха по проект на Община Свиленград: „Обновяване на площи за широко обществено ползване на територията на община Свиленград – с. Левка, с. Димитровче и кв. „Капитан Петко войвода”.
Строителните работи за Свиленград, на стойност 64 226.64 лева, се извършиха от „Европът 2005” ООД, а за останалите населени места – „ГК – Лом” ЕООД – за 27 492.00 и „ЕН АР”консулт“ ЕООД – за 1 200.00 лева.

От ноември 12, 2021 10:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама