Самолети Eurofighter ще пазят небето на България, седмицата 17-23 октомври

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2022 17:12

Самолети Eurofighter ще пазят небето на България, седмицата 17-23 октомври

¿ 17 октомври

Прокуратурата е претупала проверката по един от основните скандали от последните две години – допуснатото незаконно наддоговаряне на договорите за поддържане на пътищата в България. Това става ясно от постановлението, с което е прекратена преписката по подаден от служебните министри в предходното служебно правителство Асен Василев и Виолета Комитова

¿ 18 октомври

Слави Трифонов поиска България да върне ветото за членство на Северна Македония в ЕС.

Турция тества над Черно море собствена балистична ракета с малък обсег.

¿ 19 октомври

Новоизбраното Народно събрание не избра председател и на втория опит. Гласовете на ГЕРБ и ДПС не стигнаха на Росен Желязков. Номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ, Никола Минчев от “Продъжаваме промяната”, Кристиан Вигенин от БСП и Петър Петров от “Възраждане”.  Решителната битка за Херсон започна.

¿ 20 октомври

Самолети Eurofighter от Военновъздушните сили на Кралство Испания ще пристигат у нас за съвместна мисия с българските Военновъздушни сили по охраната въздушното ни пространство. „Очакваме от 1 ноември да пристигнат нашите колеги от Испания с до осем самолета Eurofighter, които ще останат до 23 декември“, посочи министър Стоянов.

¿ 21 октомври

За 10 години затворниците в България са намалели двойно. Това сочат данните на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието, предоставени на „Сега“.  В затворите и арестите в България към 10 октомври има общо 6496 лишени от свобода и лица, задържани по реда на НПК, т. е. в очакване на присъда.

¿ 22 октомври

Авария е настъпила в свързваната с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ “Брикел”. В социалните мрежи граждани публикуваха снимки видеоклипове, които показват как от централата излиза гъст черен пушек. Централните медии си замълчаха.

¿ 23 октомври

Противопожарни екипи гасиха пожар на територията на Рудник 2 в „Мини Марица-изток“. Горяха сухи треви по насипите на рудника. Няма въглища на мястото на пожара. Това предадеха централните медии, които предишния ден не видяха гъстите пушеци над „Брикел“.

Китайският президент Си Цзинпин бе преизбран за генерален секретар на управляващата комунистическа партия за трети петгодишен мандат, съобщи държавната информационна агенция Синхуа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 25, 2022 17:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама