Самодейците от с. Радовец пак се отличиха

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 27, 2024 09:04

Самодейците от с. Радовец пак се отличиха

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 17/1089, година XXl, 26 - 9 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

С поредната, този път с “Голямата награда” на XIII Международния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“ в с. Сладун се завърнаха самодейците от читалище „Васил Левски 1934“ – с. Радовец. Това вече изобщо не е изненада нито за участниците, нито за журитата по всички фестивали и други изяви, където участват радовчани.
Най-приятно изненадан този път е бил председателят на журито доц. Вихра Баева – етномузиколог, доцент в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, която за първи път е участвала в с. Сладун.
Самодейците от с. Радовец се представиха с: Женска група за автентичен фолклор с 3 песни, една от които от репертоара на Кичка Савова, квартет „Радовец“ с две, Пенка Шакирова – индивидуално, с песен на Кичка Савова и Мъжката коледарска група с три, едната също от репертоара на Кичка Савова.
Така доволни, щастливи и горди с чудесното си представяне за пореден път се завърнаха самодейците от Радовец, този път от с. Сладун.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 27, 2024 09:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама