Руснаците обстрелват най-голямата АЕЦ в Европа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2022 06:43

Руснаците обстрелват най-голямата АЕЦ в Европа

Акценти

  • Украинците твърдят, че има над 1000 единици унищожена руска бронетехника, 30 самолета и толкова хеликоптери
  • Пленените руснаци са над 200

Свързани публикации

Руснаците обстрелват и на-голямата атомна електроцентрала в Европа, тази в Запорожка област. В резултат на това в помощни помещения е възникнал пожар. Това съобщи кметът на украинския град Енергодар Дмитрий Орлов, който каза, че в административната сграда е имало удар, който е предизвикал пожар вътре.

Първоначалното нахлуване на руските военни в Украйна беше изненадваща стратегическа и тактическа грешка, белязана от недостиг на храна и гориво, изоставени бронирани превозни средства, загуби на самолети и смъртни случаи, твърдят американски експерти.

„Това е колосален провал на разузнаването, който силно подценява украинската съпротива, а военната екзекуция е ужасна“, каза Майкъл Викърс, бивш заместник-министър на отбраната на САЩ за разузнаването, тази седмица в Центъра за стратегически и международни изследвания.

Въпреки че няма надеждни оценки за загиналите, ранените и пленените руски войски, цифрите изглежда са много по-високи от това, което би се очаквало при добре управлявана инвазия.

Украинците твърдят, че загиналите руснаци са над 9 000, а руснаците признават за 148. За техника не съобщават. 

„Росййска газета“ съобщава, че специалната военна операция по защита на Донецка и Луганска области продължавала, а руснаците им раздали хуманитарна помощ. В свое обръщение президентът Путин каза: „На 24 февруари започна специална военна операция в Украйна. Изпълнявайки поставените задачи за защита на нашия народ в Донбас, за осигуряване на сигурността на нашата родина, руските войници и офицери действат смело като истински герои. Нашите военнослужещи се бият стабилно, с пълно разбиране за правотата на своята кауза. Дори след наранявания войниците и офицерите остават на поста си. Те жертват себе си, живота си, за да спасят своите бойни другари и цивилни.“

В свое разследване Белингкад съобщи, са използвани и касетъчни бомби.

Въздушните удари на самолетите на руската армия се извършват и от летища в Беларус, а ракетите на окупаторите унищожават освен военни обекти, църкви, училища и други цивилни обекти.

В социалните мрежи има снимки и видео кадри на стотици разрушени бойни машини на руската армия. Видеа с пленници показват, че руските войни, повечето от които млади и резервисти, не са знаели къде отиват.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 4, 2022 06:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама