Роми разфасоват казармите в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2011 18:21

Роми разфасоват казармите в Харманли

Акценти

  • Вестнис "НОВИНИ" година IX,  29 април - 5 май 2011 г. , #16/425

Свързани публикации

Група от около 50 роми, повече от месец буквално разфасоват изоставени постройки от казармите в Харманли. Всеки ден цели семейства въоръжени с чукове, тесли, брадви, лостове рушат стени, събарят тавани и покриви, и въобще всичко, което е създавано от човешки ръце. По всичко изглежда, че за тази си дейност те не срещат никакви пречки.

Танкови хангари, стрелбища, гаражи, укрития, вишки – повечето от тези неща вече ги няма – разрушени са. Тяхното местонахождение и извън оградата на бившето поделение и затова вероятно охраната му не ги закача.

Всеки ден тук идват цели семейства, с малки деца, на по няколко години.

Безстрашните роми с прости инструменти успяват двуетажна постройка за няколко дни да я превърнат в купчина непотребни отломки от бетон. Не ги плаши опасността, че обезобразената сграда може да се срути върху някои от тях.

По смелите прескачат оградата и успяват да измъкнат някое желязо от двора на казармите. Поне докато охраната ги залови. След това някои от крадците ядат бой, но това не ти обезкуражава.

Желязото от арматурата от разрушените сгради се предава за скрап. Тухлите се извозват към близката ромска махала „Маламар дере“ с каруци, коли бусове.

„Гладът е по силен от тока, казва млада ромска майка, която с двете си деца сечеше дебелите стебла на храст, за да има дърва за печката.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 2, 2011 18:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама