За Великден девет семейства загубиха свои близки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 29, 2011 08:33

За Великден девет семейства загубиха свои близки

За този Великден симеоновградски семейства загубиха шест свои близки. Комбинацията от изпит в повече алкохол, неопитност и самонадеяност на млад шофьор, каране с висока скорост по разбит лош път доведе жестока трагедия. Това се случи в навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Трагичната новина за съжаление най-напред бе публикувана в нашия сайт: www.sakarnews.info, когато съобщихме, че на 24 април, около 23.40 шестима младежи са загинали при трагичен инцидент. От полицията уточниха, че това са 3 момчета от Симеоновград, съответно на 17 г., 18 г., 19 г. и 19-год. девойка, също от града, 19-год. софиянец и 18-год. момиче от Стара Загора.

По късно стана известни и имената на 18-годишната Яница Бойчева, гимназистка в Гълъбово, 17-годишната Мелин Зеид, ученичка в симеоновградското СОУ „Климент Охридски”, 19-годишният Гошо Георгиев, ученик в хасковската гимназия по дървообработване, 18-годишният Трифон Трифонов от София, Красимир Марков, ученик в Стара Загора и Евгени Атанасов.

След катастрофата в болницата на Харманли с тежки наранявания бе настанена Мария-Луиза Неделчева с мозъчно сътресение и наранявания на дробовете. В същата болница бе и 17-годишният Милен Жеков, който е пострадал най-леко.. Момчето, оцеляло след катастрофата в Симеоновград – Милен Димов в сряда беше и вече си е вкъщи. Поне 3 месеца ще отнеме обаче възстановяването на по-тежко ранената Мария-Луиза Неделчева.

Според полицаи, които на 25 април извършваха повторен оглед на мястото на катастрофата, колата се е движела по разбитата павирана улица поне със 150-160 километра в час.

Осем деца са били на гости в дома на Гошо, на улица „Съединение” 84 в кв. „Злати дол, близо до жп гарата. Малко преди полунощ те са тръгнали към църквата в града, за да присъстват на службата. Това е било последното им излизане от къщи. На тротоара ги намира колата убиец. Тя се удря в тях с голяма скорост, поваля ги, а след това се спира в електрически стълб и го разбива. Хората от съседните къщи са чули силен гръм, и тока спрял. Свидетели след инцидента разказаха за ужасяващата гледка, за разпръснатите тела по тротоара и двора, стенещи хора. Те обаче не са могли да направят нищо, а и от бърза помощ според тях се бавели. Хората, които се обаждали на телефон 112 разказват, че от там ги разпитвали за много подробности, а даже и не знаели къде се намира Симеоновград.

На другия ден кметът на кметът на Симеоновград Милена Рангелова обяви тридневен траур и допълни, че общината ще поеме разходите по погребенията.

В понеделник сутринта слисаните родители на загиналите не можеха да приемат случилото си.

Нарушения на шофьора са основната версия в разследването на тежката катастрофа,. Висока скорост в комбинация с 1,3 промила алкохол в кръвта са причина 23-годишният Даниел Георгиев да изгуби контрол над опела си, Той е карал поне две години без книжка. спокойно из улиците на Симеоновград камионче за събиране на мляко.

Във вечерта преди фаталния инцидент, Данаил с компанията си участвал в купон при една приятелка. Там 6-те момчета от компанията изпили 6 литра бира. После заедно с две девойки се натоварват в два автомобила и тръгват също за църква. Четвърт час по-късно автомобила на Данаил връхлита 6-те деца на ул. Съединение. Шофирал именно той, защото собственикът на автомобила -19 -годишния Живко Желев бил пил много, а Данаил изглеждал трезвен.

По късно Желев бе задържан в РПУ Харманли за 72 часа. Той подлежи на обвинение по член 324 ал.3 от НК, който приравнява вината на водача към вината на извършителя Данаил. Младежът ще отговаря за това, че е предоставил кола на шофьор в нетрезво състояние, като с това е причинена смърт. Живко най-вероятно ще понесе цялата отговорност за трагедията в Симеоновград, обясниха юристи, Според съдебна практика, възприета от Върховния касационен съд отпреди 1989 г., лицето предоставило автомобил на пиян, поема същата отговорност като виновника. Санкцията е от 5 до 15 години затвор. Спрямо Данаил няма повдигнато обвинение защото младежът все още е в кома в болница в Пловдив.

Снимка: Полиция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 29, 2011 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама