Радев за четвърти път се проваля със служебното си правителство, седмицата 2 – 8 януари 2023

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 9, 2023 09:14

Радев за четвърти път се проваля със служебното си правителство, седмицата 2 – 8 януари 2023

Акценти

  • Георги Първанов упрекна Румен Радев за броя служебни правителства.

Свързани публикации

¿ 2 януари
Върховният административен съд задължи с определение правителството да продължи изхранването на украинските бежанци в България, което то тайно спря в средата на ноември 2022 г.
Филмът „Ботев“ на Максим Генчев и – позьорски и неуважителен към личността на революционера. „Ботев“ е срам, позор за българското кино, гротеска, водевил, написа актьорът и режисьор Мариан Бозуков. Филмът бе пуснат по БНТ на 2 януари и предизвика вълна от възмущение в социалните медии.

¿ 3 януари
Проектокабинетът на ПП остана само с подкрепата на ДБ. БСП и БВ не харесаха програмата на Денков, а ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ изобщо не проявиха интерес.
Братът на ЛиЛана спечели дело срещу държавата за 237 777 лева. В началото на 2020 г. той и сестра му бяха обвинени за участие в организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредства.

¿ 4 януари
Три години жители на някои столични райони са шофирали в нарушение заради обещание на Бойко Борисов. Преди три години тогавашният премиер Бойко Борисов нареди жителите на някои столични райони да не плащат винетки, когато пътуват за София. Сега много хора дължат хиляди левове глоби.
До края на септември България ще има медицински хеликоптер, обеща Асен Меджидиев, министър на здравеопазването и каза, че последната обществена поръчка е направена от хора, които нямат достатъчна експертиза.

¿ 5
Близостта до ДПС на известния граждански съдия Светлин Михайлов е „позорящо обстоятелство“, според Софийският апелативен съд и осъди журналиста Борис Митов и сайта „Медиапул“ които в статиите си са описали това .
Държавното обвинение трябва да плати 125 хиляди лева на бившият шеф на приходната агенция Мария Мургиназа зради воденото срещу нея дело за престъпления по служба, принуда и документно престъпление, по което тя беше напълно оправдана.
Иван Костов спечели дело срещу данъчните. Делото е за ревизионен акт, с който бившият премиер е уличен в неплатени данъци за няколко десетки хиляди лева.

¿ 6 януари
Роби Уилямс строи хотел в Дубай, в който да изнася концерти.
Директорът на музея на Ботев Ася Николова обръща внимание и на песните, които участниците изпълняват при „леденото хоро“ в Калофер. И двете нямат нищо общо с Йордановден.

¿ 7 януари
Първанов упрекна Радев за броя служебни правителства. Президентът има голяма отговорност за това да се създаде работещо правителство, а четири служебни правителства означават четири провалени мандата.
Британски туристи останаха без сняг и обезщетения в Боровец
Британски туристи прекарват безснежна почивка в курорта Боровец, но са и предупредени да не очакват обезщетения за това.
На 15-ия опит Маккарти бе избран за председател на Камарата на представителите.

¿ 8 януари
Стотици протестираха срещу опита на Георги Гергов да придобие контрол над Пловдивския панаир.
Между 150 и 300 евро на публикация е плащала Москва на работещи в български медии, за да влияе върху общественото мнение, каза Грозев. „Това са копейки, незначителни суми водят до значително влияние в България“, каза той в интервю за Нова телевизия разследващият журналист Христо Грозев
„Булгаргаз“ съди „ТЕЦ Варна“ за задължения от 40 млн. лв., но не бърза да си ги получи
Държавното газово дружество само е поискало да не бъде даван ход на делото, което само е завело заради неизплатените задължения за доставки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 9, 2023 09:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама