Предизборно – екскурзии, дърва и обещания за служби

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2023 09:10

Предизборно – екскурзии, дърва и обещания за служби

Акценти

  • Най-ухажвани са ромите и пенсионерите
  • От Турция вече пристигат верни гласоподаватели
  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24-30 март 2023 г., брой 12/1036, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Предизборната кампания на невидимия фронт набира скорост. Тя се извърша тихо, лице в лице, със сериозни обещания, изразяващи се във финансови облаги, дърва за огрев или обещания за назначения в държавни и общински служби.
От Турция започнаха да пристигат гласоподаватели, под предлог че пътуват Рамазан байрям, който започна. Те ще подсилят любимата си партия главно в Хасковско и Кърджалийско. В южната ни съседка е създадена организация за това, свързана с оформянето на документите и обучение с маркиране на номера в бюлетината. На тези, които искат да дойдат да гласуват в България, им дават по 90 лева, с които да покрият разходите си за билет с обществен транспорт, а другите, които ще пътуват със собствените си коли до тук, разчитат на 50 евро. Преди това трябва да подпишат документ, че ще дадат вота си за определена политическа сила.
Към пенсионерите има специални похвати. Наскоро голяма група, живеещи в малък град, бяха на рибен ресторант в Черноочене, където опитали вкусна риба и големи салати, а след това минали през Хасково, където пазарували и се завърнали доволни. За транспорта с луксозния автобус не платили, като им казали, че той се покрива от техния членския внос.
Не са забравени и ромите. С тях се работи повече от месеци. Те са събирани на мухабети с агнета в търговски заведения с по-ниска категория и столови, обещават им се дърва и не се санкционират, когато секат незаконно дърва и след това продават отсеченото.
В едно населено място още преди месец им дадоха пари, след като свършиха определена работа, свързана със стари железа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2023 09:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама