Пожарникар бе отличен като най-добър производител на вино

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2022 09:49

Пожарникар бе отличен като най-добър производител на вино

Акценти

  • Общи 32 домашни майстори бяха донесли вино за дегустация

Свързани публикации

Пожарникарят Георги Георгиев е с най-добро произведено вино от реколта 2022 г.
Това отсъди жури на традиционния Празник на домашното червено вино в Харманли. 24-то му издание се проведе в събота, 26 ноември, в парка „Димана Данева“, Харманли.
Победителят сподели, че няма лозе, купува грозде от района на с. Българин, а приготвя виното в оборудваното за тази цел мазе на къщата си.
На празника мостри бяха донесли 32 производители, сред които и жени. Комисията, която ги оценяваше, бе от Камен Коев – технолог и съсобственик във винарна Vila Bassarea, Павел Тръндев – технолог на вино и пиво, и членовете на клуб „Възрожденец“ – Митко Михайлов и Димитър Димитров.
На второ място бе класирано виното на Тодор Стойчев, на трето – на Димо Йорданов. На четвърто място е жена, Станка Господинова, а след нея е друг пожарникар Стоил Стоилов. Шести остана Стойчо Димитров.
За веселата част се грижиха Александра и Никол Димитрови, Антония Тодорова и Михаил Добрев от Школата по народно пеене към НЧ „Дружба 1960“ с ръководител Руси Стайков.
Тази година гост изпълнителите бяха от Смолян, квартет „Аглика“, част от оркестъра „100 каба гайди“.
Празникът води началото си от 1997 година, когато се учредява и клубът на харманлийците кореняци „Възрожденец”, дал и реализирал идеята за него, защото градът е в лозаро-винарски край не само за промишлено производство, но и за дребни производители.
Дълги години Мека на празника на червеното вино бе местността Казала, южно от Харманли, макар първите му стъпки да са били в Ловния парк край Марица.
Преди три години той се завърна отново там, от където е започнал, но тази година организаторите са решили да го направят в парка „Димана Данева“.
Пред 2020 и 2021 година той не се отбелязваше заради КОВИД пандемията.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2022 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама