Подписка с искане за поддръжка на гробищния парк на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2023 10:54

Подписка с искане за поддръжка на гробищния парк на Симеоновград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 май 2023 г., брой 18/1042, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Подписка, с която се иска постоянно наблюдение, поддръжка и облагородяване на гробищните паркове в Община Симеоновград, са започнали в Симеоновград. В нея се казва, че тя е „в защита на покоя на нашите починали роднини, които са погребани в гробищните паркове на община Симеоновград. Да изразим възмущението си от трагичния облик на гробищата и на възможността всеки да вандалства там необезпокояван.
Изискваме от общинската управа да се погрижи за гробищните паркове на територията на общината, да осигури поддръжка и наблюдение, както трябва да е в един град, намиращ се в държава, част от Европейския съюз“.
Повод за това е постинг в социалната мрежа от Petya Delcheva. „Пиша заради поредното безо-бразие, което се случва от години в града – оскверняването на гробовете на нашите починали близки.
Абсолютно недопустимо е системното разрушаване на паметници, късане на венци, снимки и т.н. Полицията е безсилна срещу психично болен човек. Моля други хора, които са потърпевши, да пишат тук, за да се подготви официално оплакване до Община Симеоновград, в което да се настоява за незабавното решаване на проблема и да попитаме управниците в Община Симеоновград какво правят, за да защитят починалите в техния последен дом? Какво е работното време на пазача и защо често пъти той е изпращан на други места в града? Такъв не малък гробищен парк се нуждае от постоянна поддръжка…
Събудете се, хора! Едва ли само гробът на моята майка е пострадал, случващото се не е от вчера, а мерки взети няма. Ако ние не сигнализираме, явно на общинарите изобщо не им пука, но има начин да се заинтересуват. А това ще стане, ако спрете да си мълчите… Благодаря на отзовалите се!“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2023 10:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама