Отново обещаха да започнат ремонта на пътя Устрем – Стара Загора

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2021 19:10

Отново обещаха да започнат ремонта на пътя Устрем – Стара Загора

Акценти

  • Регионален вестник, # 20/952 година XVIII, 28 май – 3 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В началото на месец юни се очаква да започне ремонтът на пътя Полски градец – Тополовград – с. Устрем. Строителните фирми смятат да стартират едновременно от две места – край Полски градец и Устрем.

Този път е от изключително значение за икономиката на сакарския град и е важна връзка, с второкласния път II – 55 и чрез него до автомагистрала „Марица“, първокласен път I – 5, ж.п. гара Стара Загора и ж.п. Раднево.
Изпълнител на дейностите ще са две фирми, за които се твърди, че са свързани с Делян Пеевски. На 27 април Георги Терзийски – председател на Управителния съвет Агенция „Пътна инфраструктура“, е подписал договор с дружеството. ДЗЗД (Дружество по закона за задълженията и договорите) „ЛОТ 34 – АБВ“.
В него участва фирмата „АБ“ – АД, която преди 9 години не успя да усвои отделените пари за този ремонт и ВДХ АД.
Стойността на проекта е 17 547 680,14 лева, отделно има предвидени по информация и комуникация 12 000 лв.
Непредвидените разходи са 1 754 768.02 с ДДС.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) е 10 месеца и започва да тече от датата на издаване на уведомлението за осигурено финансиране от страна на Агенцията.
И двете фирми изпълнителки са част от голямо обединение, за което централните медии пишат, че е свързано с бившия депутат от ДПС – Пеевски. В него са „Пътстрой Бургас“, „Хидрострой“, „Пътни строежи – Велико Търново“, АБ, „Битумина“ ГМБХ, Инфра експерт“, ВДХ. Той е управляван от Велико Желев и за 2019 година са отчели за две години неформалният холдинг на Желев е получил плащания за над 300 млн. лв.
Строителният надзор ще се извършва от „ИВ контрол Варна“ ЕООД и е на стойност 307 200 лв. с ДДС.

В края на 2012 година след протести на местните хора година бяха отпуснати над 4 млн. лв. за ремонт на Πът ІІІ-559 – Πoлcĸи гpaдeц – Toпoлoвгpaд – c. Уcтpeм. Спечелилата обществената поръчка „Консорциум – юг“ ги уведоми, че до края на 2012 г. ще приключи обекта, но въпреки това ремонтът не бе извършен. След края на годината парите не бяха усвоени и бяха върнати на държавата.
От тогава досега тополовградчани поставяха въпроса многократно пред управляващи, депутати питаха в парламента, но действия не са предприемани.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2021 19:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама