АПИ обеща, че ако има изпълнител, ще има и ремонт на пътя за Стара Загора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 7, 2020 07:30

АПИ обеща, че ако има изпълнител, ще има и ремонт на пътя за Стара Загора

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 46/930 година XVII, Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На 23 ноември в ОбС – Тополовград е получено писмо от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) – София, подписано от проф. Олег Асенов – член на УС. С него се отговаря от повдигнатия въпрос за лошото състояние на този път от ОбС – Тополовград. Ето най-важното от него: Рехабилитацията на 23, 410 км от път III- 559 е включена в проект Лот 34 „Път III – 559 Полски градец – Тополовград – Устрем. За проекта е сключен договор за безвъзмездна финансова помощ в размер на 19 690 105 лв. по ОП „Регионално развитие“.
На 08.05.2019 г. е обявена обществена поръчка за определяне на изпълнител на строителството. Постъпили са оферти от 7 участници. Комисията извършва оценка на техническите предложения. Проведена е и обществена поръчка за определяне на строителен надзор и е сключен договор на стойност 307 200 лв. с ДДС с „ИВ контрол Варна“ ЕООД.
Предвижда се ремонтните работи да започнат през 2021 г. Пътят е важна връзка за населените места в област Хасково, с второкласния път II – 55 и чрез него до автомагистрала „Марица“, първокласен път I – 5, ж.п. гара Стара Загора и ж.п. Раднево.”

Снимка: Интернет

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 7, 2020 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама