Околовръстният път на Любимец е към финала си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 24, 2024 18:47

Околовръстният път на Любимец е към финала си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Възобновиха работите по околовръстния път на Любимец и в момента се изгражда кръгово кръстовище до разклона за село Белица.
На останалата част от пътя, която е 2748 м, настилката от трошенокаменно покритие е направена.
Стойността на този път е 6 117 900 лева с ДДС, а изпълнител е „Европът 2005“.
Строителната площадка бе открита на 16 юли 2021 г. и неговият ремонт започна с първа копка от кмета на общината Анастас Анастасов, заместниците му Илия Илиев и Тодор Милев, представители на фирмата.
Към тази дата бе осигурено частично финансиране и от тогава досега имаше прекъсвания заради осигуряване на средства. Сега този проект е включен в инвестиционната програма на правителството за Бюджет 2024 г.
С този път ще се направи връзка между третокласен път Републикански път IIІ-597 от Ивайловград до Любимец, където се свързва с Републикански път I-8. Шосето ще минава през изградения вече надлез над жп линията.

Обществената поръчка се за този проект бе обявена на 28 ноември 2019 г. Явиха се двама кандидати, а „Инфра експерт“ АД я обжалваха, като искаха да се обяви като незаконосъобразно решението на кмета за откриване на процедурата.
КЗК прие като незаконосъобразно решението на кмета Анастас Анастасов и възложи на Общината да заплати на „Инфра експерт“ АД разноски от 4500 лева държавна такса.
Решението на КЗК бе обжалвано във ВАС, който отхвърли жалбата на „Инфра експерт“ АД и го задължи да плати 2450 лева разноски.
Веднага след това от Общината Любимец възобновиха поръчката и се яви само един кандидат – „Европът 2005“ ООД, който спечели с оферта от 5 098 250 лева. Договор с дружеството бе сключен на 8 октомври 2020 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 24, 2024 18:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама