Община разваля договора с общинска фирма

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 3, 2024 11:39

Община разваля договора с общинска фирма

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 11/1083, година XXl, 15- 21 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Община Свиленград ще развали договора с общинската фирма „Бурденис Компост“ ЕООД. Това решение на ОбС ще трябва да изпълни кметът Анастас Карчев.
Освен това съветниците го упълномощиха да възложи цялостна проверка на дейността на дружеството и да ги уведоми за резултата от нея. Той трябва да обърне внимание и за евентуални повреди и /или липси и/ или нарушена цялост на движимото и недвижимо имущество, за които Общината не е била уведомена и да се търси отговорност от лицето, представляващо търговското дружество.
Предстои да се проведе процедура по избор на изпълнител за ”възлагане на услуга от общ икономически интерес за експлоатация и стопанисване на инсталация за компостиране, разделно събиране на зелени и / или биоразградими отпадъци, тяхното транспортиране и извършване на дейности по преработката им на територията на Община Свиленград“.
След проведена процедура по реда на ЗОП и сключване на договор изпълнител кметът трябва да предприеме действие по спиране на дейността на търговско дружество „Бурденис Компост“.
В Търговския регистър е записано, че едноличен собственик на капитала от 25 000 лева е общината, а управител е Тодор Радев Димитров
„Бурденис Компост“ експлоатираше компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци в местността Деветте чуки край Свиленград, Нейното създаване започна през юли 2019 година.
Инж. Радев бе единственият кандидат за шеф на общинското дружество. Неговата съпругата бе директор в ОбА – Свиленград и ръководител на проекта за изграждането на компостиращата инсталация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 3, 2024 11:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама