Община Ивайловград използва за сайта си непозволена фотография

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2024 13:40

Община Ивайловград използва за сайта си непозволена фотография

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Община Ивайловград е сложила на сайта си снимка на непозволен за снимане обект.
При отварянето на www:ivaylovgrad.bg се вижда стената на язовир „Ивайловград“, който е в категорията „Стратегически“ за страната. Статутът на подобни обекти е определен с Постановление № 181 от 20 юли 2009 г.
В Приложение „Списък на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност“, III. Сектор “Водни ресурси”, 2. Стратегически обекти: 2.1. Язовири с национално значение за питейното водоснабдяване, точка г) е язовир “Ивайловград”.
Кой обаче спазва това постановление е друг въпрос, защото в този списък са и много други сгради и съоръжения, чиито снимки виждаме всеки ден по медиите. В него са “Марица Изток”, “Лукойл – Нефтохим Бургас”, газохранилища, летища, пристанища, метрото на София, големите железопътни възли, “Мобилтел” – ЕАД, “Космо България “Мобайл” – ЕАД.
През 2017 година Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност оградата по българо-турската граница.
Забраната за снимане на язовир „Ивайловград“ обаче се изпълнява, защото на стената му има поставена табела, че снимането не е разрешено. А ако толкова някой настоява да го направи, охраната го предупреждава, че това е непозволено.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2024 13:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама