Областният управител върна Решение на ОбС – Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 26, 2024 07:15

Областният управител върна Решение на ОбС – Тополовград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 08/1080, година XXl, 23 - 29 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Областният управител на Област Хасково връща за ново разглеждане взетото на 31 януари Решение на ОбС – Тополовград. То бе за безвъзмездното предоставяне на лек автомобил марка „Тойота“, модел „RAV-4“ на Архиерейското наместничество в Тополовград. В мотивите си областният управител посочва, че “Архиерейско наместничество Тополовград не е на бюджетна издръжка, тъй като според разпоредбата на пар.1, т. 5 от Закона за публичните финанси за „Бюджетни организации“ получаването на държавна субсидия не прави бюджетна организацията, която ги получава“. Така предупреждението на съветника Минчев, че това решение и пре-доставянето на автомобила са неправомерни и контролиращите органи ще го оспорят и върнат се оказа вярно.
На заседанието от 16 февруари ОбС отмени това свое решение за предоставянето на автомобила, което е пример, че въпреки политическите и личностните си разногласия и противоречия добре е съветниците да се вслушват в предложенията си, за да се вземат правилните решения.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 26, 2024 07:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама