Нови творчески постижения на ДВГ “Щастливци”

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 10, 2023 13:07

Нови творчески постижения на ДВГ “Щастливци”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 42/1066, година XX, 10 - 16 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Талантливите изпълнители от „Щастливци“ създадоха и записаха химни на ДГ „Лилия“, на ЦСОП „П. Р Славейков“ и детската музикална игра „Есенен валс“. Това стана още със започването на творческата учебна година.
„Химн на ЦСОП „П. Р. Славейков“ записаха големите от вокалната група. Музиката и аранжиментът са на Ивелин Михайлов.
Песента „Дом на радостта“ е по текст и музика на Петя Карабакалова и аранжимент на Борислав Згуровски. Идеята е на директора на ДГ 26 – с. Хрищени Милена Ганева.
Заедно с детския химн, малките „Щастливци“ създадоха и нова музикална игра за децата по текст и музика на Петя Карабакалова и аранжимент на Ивелин Михайлов.
Неуморните гласовити деца на Харманли и техните ръководители Петя Карабакалова и Ивелин Михайлов репетираха и записваха и през летния сезон. Кавър на емблематичната песен „Обичам те, България”, създадена от Петя Карабакалова и Ангел Жеков – Франгата записаха всички деца. Нова музикална визия те дадоха и на песните „Златен извор” и „Катюша”. А колажите „България пее” и „Фолклорен денс” бяха заснети и вече месеци наред вървят по „Фолклор ТВ” в рубриката „Талантливите деца на България”.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 10, 2023 13:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама