Новата власт смени старите ръководители

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 23, 2021 16:19

Новата власт смени старите ръководители

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/951 година XVIII, 21 - 27 май 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Смяна на областни управители, шефове в митницата, държавни служители и др. се извършват от една седмица. След като служебното правителство започна дейност, първата му работа бе да смени висши ръководители на ведомства.
На 14 май Галя Димитрова бе уволнена като Изпълнителен директор на НАП. Родената и израснала в Харманли и достигнала до върховете на данъчната администрация служителка, бе сменена с решение на Министерски съвет. Мотивите за отстраняването от служебния министър на финансите Асен Василев са за „системно неизпълнение на служебните задължения“.
Освободен е и хасковлията Георги Костов. Той заемаше поста директор на Агенция „Митници“. В мотивите за неговото освобождаване е записано, че в доклад на ОЛАФ е било отбелязано за нанесени сериозни щети на европейския бюджет благодарение на българските митници. В него по почти всички критерии оценката била, че Агенция „Митници“ не отговаря на изискуемите стандарти.
На мястото на Галя Димитрова бе назначен Румен Спецов, а постът на Георги Костов се зае от Павел Тонев.
В сряда, 19 май, бяха сменени областните управители на цялата страна. На мястото на Стефка Здравкова в Хасково бе назначен Минко Ангелов.
В свое обръщение във Фейсбук страницата си тя подобно на лидера си Бойко Борисов написа, че за нея е било чест да бъде областен управител. По-нататък изброява множество осъществени проекти за реновиране и модернизиране на пътната инфраструктура, за разрешаване на проблема с „опашките“ от тирове по магистрала „Марица“, справяне с ковид пандемията, пожарите, като последните е решава с помощта на държавни служби.
„Организирахме и проведохме неоспоримо честни и прозрачни местни и парламентарни избори“, е нейното становище за преминалите вотове, макар че те вървяха на фона на хвалещи се избиратели, които не крият, че са гласували, след като им е било платено.
В началото на тази седмица стана ясно, че депутатът от ГЕРБ – Георги Станков, се е върнал на директорското място в Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Той бе депутат в 45-о Народно събрание, което просъществува само месец. На последните избори той стана известен с най-многото си преференции в рискови избирателни секции.
Директорът на ОД МВР в Хасково – Ангел Цанков, е в болнични, но промените по върховете на ведомството, извършени от вътрешния министър Б. Рашков, се очаква да продължат и по-надолу, още повече, че в Хасковска област има най-много рискови избирателни секции.

Стефан Марашев ще ръководи митниците в Свиленград

Със заповед на служебния финансов министър Асен Василев от 19 май 2021 г. Марашев е назначен за зам.-директор на Териториална дирекция „Южна морска“. Той ще ръководи митническите пунктове „Капитан Андреево“, жп гара Свиленград и „Лесово“. Това пише вестник “Стариат мост”.
От три години Стефан Марашев е държавен инспектор на Митнически пункт „Лесово“ и пътува до местоработата си. Преди това той три пъти бе уволняван като началник на свиленградската митница. Три пъти съдът отменяше заповедите за уволнението му като незаконосъобразни и го възстановяваше на работа. Марашев има повече от 30 години стаж в системата на митниците. Работил е като редови митнически служител, началник на смяна, на отдел, на сектор и пр. Около 8 години е оглавявал Митница Свиленград, за последно – през 2015 г.
Досегашният ресорен отговорник на местната структура Васил Инджов се завръща в Бургас.
Служебното правителство направи и други рокади в системата на българските митници.
Директор на Териториална дирекция „Тракийска“ със седалище в Пловдив става Евелина Харизанова, държавен инспектор също с дългогодишен митнически стаж.
В „Южна морска“ – Бургас, се връща като заместник-директор Валери Стефанов, досегашен зам.-директор на варненската митница. Очаква се той да поеме директорския пост, тъй като сегашната ръководителка Бойка Гашева е пред пенсиониране. Зам.-директорът на ТД „Южна морска“ Васил Инджов запазва поста си.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 23, 2021 16:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама