Опашките на границата с Гърция се увеличават

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2021 16:19

Опашките на границата с Гърция се увеличават

Повече 3 часа се чака за влизане в Гърция през граничния контролно пропусквателен пункт „Капитан Петко войвода“. На другия пункт, „Орменио“ гръцките власти правят бързи (Rapid Diagnostic) тестове на влизащите в страната. Резултатът от него излиза от 20 до 30 минути, което забавя придвижването. 

Напомняме, че преди да се влезе в Гърция желаещите трябва да попълнят електронния формуляр PLF (Passenger LocatorForm)

В техния Държавен вестник от 14 април са публикувани условията за влизане в страната. Ето част от тях:

1. Всички пътуващи до Гърция, независимо от националността и начина на влизане в страната, попълват електронния формуляр PLF (Passenger LocatorForm), на електронния адрес https://travel.gov.gr, с техните данни за контакт в Гърция преди пристигане в държавата. Доказателството за попълване на електронния формуляр PLF, който автоматично се изпраща по електронната поща на пътника от системата, се счита за необходим документ за пътуване. Валиден формуляр PLF с QR код се счита за необходим за влизане във всяка входна порта на страната.

2. Всички пътуващи до Гърция, независимо от националността и начина на влизане в страната, трябва:

а) са завършили най-малко четиринадесет (14) дни ваксинация срещу коронавирус

COVID-19 и да представят сертификат за ваксинация на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, издаден от публичен орган и в съответствие със съответното законодателство. Сертификатът за ваксинация трябва да съдържа името на лицето, както е посочено в паспорта, вида на приложената ваксина, броя на дозите и датата, на която са приложени, или

б) са диагностицирани отрицателно при лабораторен тест за коронавирус на COVID-19 по метода PCR, който е извършен чрез вземане на орално-фарингеална или назофарингеална намазка ba) през последните седемдесет и два (72) часа преди пристигането им в Гърция.

Снимка: Kostadin

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2021 16:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама