Николай Вълчев „разкри“ конспирация на ВиК

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 22, 2022 08:17

Николай Вълчев „разкри“ конспирация на ВиК

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Николай Вълчев-Кайчето от с. Капитан Петко войвода твърди, че е разкрил как ВиК-Тополовград печели. Той се изказа след последната сесия на ОбС – Тополовград и пред съветниците „разкри“ схемата, според която водното дружество в Тополовград е на печалба.
Според него авариите се правят умишлено. Техни хора нарочно увеличавали налягането в тръбите, те се пукали и сметките на абонатите се увеличавали.
Според него аварии стават на едно и също място многократно в селата. Даде пример, че в неговото – Капитан Петко войвода, за седмица са станали няколко.
„Има три аварии и на потребителите се над- писват по 5 кубика. Това са 15 кубика по три лева, това прави 45 лв. от къщите в наше село. Знаем колко населени места има, 100 къщи по 50 лв. това са 500 лв.!
Искам сведения за финансовото състояние на ВиК! Как така изведнъж великото ВиК дружество на Тополовград, след като години наред беше на загуба, изведнъж става на печалба, каква е причината за това?“
Николай е забелязал и друга зависимост при запълването на дупките след аварии. Според него това се правело избирателно. “Най-напред се запълват тези пред кметския наместник, следва къщата на полицая. След това служители на ВиК се чудели на кого да се натегнат и избирали магазинерката, защото там ще ходят да пият, имало келепир. Може и пред дома на фризьорката, защото тя ще им направи прическа без пари.
Следващият човек бил църковната настоятелка, нещо много е важно, защото тя ще чете молитви за здраве и благоденствие на хората на ВиК.”
За Николай „това се нарича злоупотреба с власт, злоупотреба с личното положение, използване на властта за лично облагодетелстване на служител на ВиК”.
Призна, че основната причина да дойде на заседанието на ОбС е по молба на баба Пена от село Мрамор. Там питейната вода била бяла, мътна, гадна и от нея излизало “пушек”. „Аз питам: Какъв е цветът на водата, след като Мрамор той един, а в с. Капитан Петко войвода друг и на какво се дължи това?“
Предложи на съветниците да отидат в неговото село и да видят какво е положението.
Николай протестира срещу ВиК от години, непрекъснато ги обвинява в лъжи и манипулации и макар че подозренията му не се доказват, той не спира да го прави. Не спира и да занимава съветници и кметове с установените, според него, от него местни ВиК проблеми. Те приемат изказванията му снизходително, но все пак търпеливо го изслушват.

[ot-video type=“youtube“ url=“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 22, 2022 08:17
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Манол август 22, 18:12

    Николай, направо ги разбиваш, браво! 😀

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама