Наказаният полицай пуска сигнал срещу началника си

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 26, 2023 06:58

Наказаният полицай пуска сигнал срещу началника си

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В редакцията се получи писмо от полицая Ивелин Станков, който бе осъден на 500 лева глоба за дребно хулиганство затова, че обиждал колегите си след инцидент с колата му.

Уважаеми господин Министър,
Искам да Ви съобщя за някои нередности и злоупотреби, извършени от настоящия директор на ОДМВР – Хасково Чавдар Георгиев.
Името ми е Ивелин Лилянов Станков, с постоянен и настоящ адрес в гр. Харманли, ж.к. “Тракия”, понастоящем служител на ОДМВР – Хасково, на длъжност старши експерт КАО в сектор КАПОЧР.
На първо място, към датата на назначаването му от министър Демерджиев за директор на ОДМВР Хасково – 13.04.2023 г., същият не отговаря на изискванията по длъжностна характеристика за заемане на длъжността директор ОДМВР – Хасково, тъй като не притежава необходимото ниво на достъп до класифицирана информация съгласно утвърдения към този момент в организационна единица ОДМВР – Хасково списък по чл. 37 от Закона за защита на класифицираната информация, което положение продължава, като всъщност съзнателно получава неследващи му се за тази длъжност месечни възнаграждения – извършвайки финансови злоупотреби. Вместо да получи достъп до необходимото ниво и тогава да заеме длъжността, ползва заповед, с която му се ограничава достъпа до ниво “Строго секретно”, каквото не притежава, което не преодолява изискването да отговаря на изискванията за заемане на длъжността.
На второ място, отново в нарушение на ЗЗКИ, назначава за служител по сигурността в ОЕ ОДМВР – Хасково, която той ръководи, завеждащият регистратура за национална класифицирана информация в същата организационна единица, като по този начин осуетява контрола върху регистратурата, което по-казва пълно непознаване на ЗЗКИ, каквото се изисква по длъжностна характеристика за заемане на длъжността директор ОДМВР – Хасково, извършвайки като висш ръководен служител закононарушение, следвайки да бъде пример за обществото и подчинените си.
Нещо повече, държи личния си автомобил на паркинга за служебни автомобили във вътрешния двор на ОДМВР, което е в пълно нарушение на утвърдените в МВР Вътрешни правила за експлоатация на парка, каквото не е правено от друг директор на ОДМВР, и което отново показва непознаване на нормативната уредба и липсата на личен пример за служителите и обществото.
На 18.04.2023 г. издава напълно неправомверна заповед до всички структури на ОДМВР – Хасково в разлепени на лисчета – ходатайки, с която ми ограничва достъпа до всички сгради и обекти на ОДМВР – Хасково, лишавайки ме от човешката възможност да потърся защита за живота и здравето на мен и моето семейство от органите на полицията.
Назначава комисия за проверка на използваното от мен служебно помещение и каса при условие, че съм действащ служител на ОДМВР, без основание за това и предизвикваики по този начин нерегламентиран достъп до класифицирана информация, отново показвайки непознаване на ЗЗКИ и липса на пример за служителите и обществото.
Моля, вземете необходимото отношение, тъй като обществото и служителите са скандализирани от такива самозвани поведения на такива ръководители в МВР.
Всички колеги, с които съм работил 20 години в системата, са възмутени от действията на последните ръководства на ОДМВР – Хасково, в това число и Чавдар Георгиев, но ги е страх да застанат срещу това, бидейки да запазят постовете си и в очакване на следващия, дай Боже, по-добър.

Мнението е на автора и не ангажира позицията на „Сакарнюз“.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 26, 2023 06:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама