Най-лошият път е на път да остане в историята

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 6, 2012 17:24

Най-лошият път е на път да остане в историята

Ремонтът на най-коментирания през последните години път вече започна. От петък, 30 юни, кипи усилена работа по улица „Съединение“ в Симеоновград. Два багера изровиха паважната настилка от пътя, на който намериха смъртта си шестте симеоновградски младежи на миналогодишния Великден. Отсечката от „Тики“ до жп прелеза вече се е превърнала в строителна площадка. За движение по обходни маршрути в града не се пропускат товарни автомобили, а само превозни средства на местни жители и такива, които зареждат магазини.
От нивото на сегашния път предстои да изгребат 73 см земна маса. След това ще бъде прокопан каналът, в който ще бъдат поставени тръбите за отходна вода. Ще бъде изградена и нова инсталация за чиста вода.
Тръбите на канализацията на улица „Съединение“ вече са осигурени. В средата на месеца ще се проведе търгът и за тези, необходими за улица „Роза“.
В същото време седем фирми с десетки машини тежка строителна техника работят на отсечката между Симеоновград и Гълъбово.
От общината са финансирали закупуването на тръби за чиста вода, които ще бъдат поставени на пътя в селата Калугерово и Пясъчево.

Преди няколко месеца при инспектирането на строежа на АМ „Марица“ премиерът Бойко Борисов постави ултиматум на кмета на общината, че ако до 30 юни, не намери пари за канализация, ще асфалтират улицата без нея. С подкрепата на депутати този въпрос намери разрешение.

Очаква се най-проблемната отсечка от път III-554 Нова Загора, Раднево, Гълъбово, Симеоновград, Харманли да бъде готов до края на октомври.
Динко Пенев, управител на „Терра груп“, фирмата, изграждаща пътя, обещал да възстанови крайпътната чешма на село Пясъчево, която е по-близко до подстанцията на Гълъбово. Това съобщи Антон Петров – председател на ОбС – Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 6, 2012 17:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама