Музиката на Пиацола бе бурно аплодирана в Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2023 06:52

Музиката на Пиацола бе бурно аплодирана в Хасково

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 февруари – 2 март 2023 г., брой 8/1032, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Публиката стана на крака и дълго аплодира „Либертанго“ в изпълнение на Стоян Караиванов – бандонеон, и Цветан Недялков – китара. Произведението на известния композитор бе представено пред публиката в Хасково на концерта „С музиката на Астор Пиацола“ на сцената на театър „Иван Димов“ в понеделник, 20 февруари.
В него участва и камерен оркестър „Хасково“ с диригент Цанислав Петков.
Повече от час публиката слуша с интерес изпълненията на двамата солисти, в чиято програма бе включен Концерт за китара, бандонеон и струнен оркестър, „Годишните времена на Буенос Айрес” – “Есен”, “Зима”, “Пролет”, “Лято”, композирани като отделни произведения, но изпълнявани впоследствие като едно и още от темпераментните композиции на Астор Пиацола.
Музикалният спектакъл е организиран от Община Хасково и Камерен оркестър – Хасково, с диригент маестро Цанислав Петков и бе безплатен за желаещите да се насладят на музиката.
Стоян Караиванов е от Харманли и като малък свири последователно на пиано, цигулка, акордеон, има издадени два диска. По-късно свири на баян, за да стигне в крайна сметка до „голямата любов“ – бандонеона, с който през последните години набира стремителна популярност. Той е първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система. Отличен е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата.
„Като малък имах една мечта – да стана музикант. Мечта, която съм успял да запиша, когато съм бил дете. 22 години по-късно съм номиниран за престижната награда “Музикант на годината” на Българското национално радио“, написа той във Фейсбук страницата си.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2023 06:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама