Минерални бани и изпълнител се договарят за ремонт на ремонта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2022 07:20

Минерални бани и изпълнител се договарят за ремонт на ремонта

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 юли 2022 г., брой 27/1005, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Община Минерални бани и изпълнител на ремонт на спортна площадка ще сключат споразумение за ремонт на извършения вече ремонт. Кметът Мюмюн Искендер е сключил договор със „Симекс“ ЕООД по проект „Изграждане на многофункционална спортна площадка на мястото на съществуващо спортно игрище в УПИ VI-175, кв. 24, с. Минерални бани област Хасково“.
Една година след въвеждане в експлоатация настилката на спортната площадка започнала да се рони, за което уведомили изпълнителя, но дружеството не изпълнило задълженията си да отстрани дефектите по време на гаранционния срок.
Тъй като той изтича, от общината завели дело срещу „Симекс“ и поискали да им заплатят 105 535,20 лв. като разходи за ремонт на ремонта, 66 595,32 лв. – неустойка по договор и 3798 лв. разноски по обезпечително производство.
От „Симекс“ привлекли към делото „Джерамис интернешънъл“ ЕООД, като реален изпълнител на настилката на площадката.
Прогнозата е, че делото ще завърши не по-рано от 2-3 години и то с неясен резултат.
През това време от ОбА възложили на „Мериан 2003“ да извърши ремонт на площадката, който ще струва 102 477,30 лв. Той не е започнал, защото за делото трябва да се направят съдебно-технически експертизи на място.
За година цените на материали и труда скочили над 20% и от „Мериан 2003“ постъпило искане за разваляне договора и да върнат платените до момента пари.
Затова от Община Минерални бани инициирали преговори за споразумение с другите две страни „Симекс“ и „Джерамис интернешънъл“. След два месеца разговори са се разбрали за доброволно решаване на делото чрез споразумение, което на по-късен етап да се превърне и в съдебна спогодба.
Според него ОбА ще плати на „Джерамис интернешънъл“ ЕООД 35 800 лв. което е 27 % от общата стойност на ремонта на настилката.
Останалата сума ще се поеме от „Симекс“ ЕООД и „Джерамис интернешънъл“ ЕООД.
Двете страни водят още преговори кой да поеме размера на неустойката и разноските.
Кметът Мюмюн Искендер преценил, че е по разумно училището и спортуващи хора в Минерални бани да имат скоро нова площадка, вместо да отложат това за дълго време напред.
ОбС гласува на кмета да сключи споразумение по търговско дело със „Симекс“ ЕООД и „Джерамис интернешънъл“ ЕООД.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 27, 2022 07:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама