Милионер отново дари храна на бежанците

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2014 10:30

Милионер отново дари храна на бежанците

Акценти

  • Регионален вестник "НОВИНИ",  година XII, 25 - 31 юли 2014 г., #29/582,
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Янг Бари – милионер от Канада, отново посети бежанския лагер в Харманли с благотворителна цел. Той пристигна в Центъра за временно настаняване в петък, 18 юли, следобед, а с него дойде и камион с 20 тона храна. Филантропът се разходи из лагера и остана доволен от промените, които са направени от предишното му посещение, през ноември миналата година. Той разгледа новите жилищни помещения в лагера, а директорът Марко Петров съобщи, че могат до приемат 3 700 човека.
И при това свое посещение той изведе 7 семeйства от лагера, за да ги настани в хотел в Наречен, където да живеят при по-добри условия. Заедно с него пристигна и Николай Чирпанлиев, председател на Държавната агенция за бежанците. Той потвърди информацията, че Германия е заявила, че ще връща 3000 бежанци в България, но все още не е ясно кога и как ще стане това.
След Харманли, Бари и хората с него посетиха и лагера в Пъстрогор, където сготвиха от дарената от него храна. Господин Бари бе на посещение в харманлийския лагер през ноември, заедно с боксьорът Ивендър Холифийлд. Тогава също донесе помощ и настани в хотел в Банкя 100 бежанци. Освен на емигрантите, милионерът помогна и на пострадалите при наводнението в Добрич, като дари минерална вода. Помагал е и на пострадали в Сирия, където се води война и е спасил 700 човека от нея.
Освен това милионерът плаща и на преводачите, които досега са получили 80 000 долара за работата си.
Родителите на Янг са били убити от нацистите през втората световна война.

Харманлийските полицаи в неделя, 20 юли, следобед задържаха 42 нелегални емигранти. Те са били на две групи от по 16 и 26 човека, сирийци и афганистанци. Едната е заловена в м. Дефилето, близо до „Приказките“, а другите са се предали в бежанския лагер доброволно, където са поискали закрила. Те са сирийци.
Бежанците са преминали на територията на България през зелената граница. От Харманли заловените са предадени на миграционните власти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2014 10:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама