МИГ „Свиленград Ареал“ разшири територията си и се преименува на „МИГ Свиленград – Тополовград“

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 4, 2023 14:44

МИГ „Свиленград Ареал“ разшири територията си и се преименува на „МИГ Свиленград – Тополовград“

Акценти

  • Обединената Местна инициативна група ще действа на територията на двете общини по новата стратегия

Свързани публикации

На 1 септември 2023 г. в гр. Свиленград се проведе заседание на Върховния колективен орган на Сдружение „МИГ Свиленград Ареал“. На заседанието се взе решение за разширяване на досегашните граници на МИГ, като към територията на община Свиленград се добави и територията на община Тополовград.

Променената Местна инициативна група се преименува на „МИГ Свиленград-Тополовград“. Общото събрание разгледа постъпили молби за членство и за отказ от членство в УС и ОС. Управителният съвет на „МИГ Свиленград-Тополовград“ е от 5 члена, а Общото събрание е от 17 члена.

На заседанието Върховният колективен орган отмени устава на Сдружение „Местна инициативна група „Свиленград Ареал“ и прие нов устав на Сдружение „Местна инициативна група „Свиленград-Тополовград“.

Обединената Местна инициативна група ще действа на територията на двете общини по новата стратегия, която в момента се разработва и ще бъде приета в началото на месец октомври 2023г. Нейни бенефициенти ще бъдат жителите и на двете общини.

Към настоящия момент МИГ изпълнява проект „Разработване на стратегия за Водено от общностите местно развитие на територията на „МИГ Свиленград Ареал“ и „МИГ Тополовград“, във връзка с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № РД 50-137/13.04.2023 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от ПРСР за периода 2014 – 2020 г.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 4, 2023 14:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама