Скъсаха мрежите – 30 гола в областта

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 5, 2023 08:13

Скъсаха мрежите – 30 гола в областта

Акценти

  • Първи кръг ще се запомни с 4 попадения на Николай Аргатов за "Любимец - 2000" и хеттрик на Марко Марков от „Хеброс -1921“

Свързани публикации

Цели 30 гола забиха играчите в първия есенен кръг на футболното първенство на Област Хасково. Най-много бяха те на стадиона в Любимец, където миналогодишният първенец набута 7 безответни попадения във вратата на гостуващия „Раковски – 1923“ от Ивайловград. Още в първия си мач на повторния си дебют Николай Аргатов, който игра миналия сезон за „Арда“, Кърджали се записа на 4 пъти. Нападателят даде индикации, че ще замести по най-добрия начин бившия капитан Григор Георгиев, който премина в „Димитровград – 1947“. Във вратата на „Раковски“ се разписаха още Костадин Гочев, Кристиян Петров и Александър Георгиев.

Независимо, че загубиха, гостите показаха сърцата игра не се отказаха да търсят почетен гол и на няколко пъти бяха близо до него.

Убедителни в своите първи срещи бяха считаните за фаворити „Свиленград“. Те се справиха като гости със състава на „ОФК Хасково“ и го победиха с 4:1 на стадион „Младост“. Головете вкараха Кольо Чахов – два и Йордан Лозанов и Христо Томов. За домакините играха познати имена като Кирчо Крумов, който вкара гола за хасковци, Емил Николов, Панайот Алексидис и Петьо Николов.

Категоричен в своето превъзходство беше и новака в групата Харманли. Момчетата на играещият треньор Теодор Нейков победиха с 4:1 „Сакарски спортист“ на стадион „Хеброс“. За домакините се разписаха Радослав Русев, Димитър Димитров, Чавдар Камов и Димитър Кючуков. Точен за гостите от Тополовград бе Живко Георгиев в 70-та минута на мача.

Като най-завързан се очерта двубоят между „Саяна – 2“ и „Хеброс – 1921“ игран в неделя в Горски извор. Домакините на два пъти повеждаха, но „Хеброс“ възстанови равенството 3:3 в последната минута. Точни за „Саяна“ бяха Лазар Гълъбов и Иван Калинов с два гола. Пореден хеттрик пък отбеляза за гостите Марко Марков.

2:2 завърши мача в Черноочене между новака „Върбица“, Бенковски и „Любимец – 2018“. Първа победа записа в актива си „Марица“, който надигра с 2:1 състава на „Хасково – 2022“ на стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград.

Ето и програмата за срещите от втория кръг:

9 септември /събота/ от 17:00 часа

„Хеброс – 1921“ – „Марица“ в Харманли

„Сак- спортист“ – „Саяна 2“ в с. Срем

„Свиленград“ – „Харманли“ на стадион „Колодрума“

10 септември, неделя от 17:00 часа

„Любимец – 2018“ – „Раковски – 1923“ в Любимец

„Хасково – 2022“ – „Любимец – 2000“ на ст. „Младост“

„Върбица“ – „ОФК Хасково“ – в Черноочене

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 5, 2023 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама