„МИГ Свиленград ареал“ и „МИГ Тополовград“ се обединяват в една

От юни 17, 2022 10:23

„МИГ Свиленград ареал“ и „МИГ Тополовград“ се обединяват в една

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 - 23 юни 2022 г., брой 23/1001, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

„Местна инициативна група Свиленград ареал“ и „Местна инициативна група Тополовград“ предстои да се обединят в една за новия Програмен период 2023 – 2027 г. На работна среща в община Свиленград кметовете Анастас Карчев и Божин Божинов и експерти се договориха за предстоящото бъдещото партньорство, одобрено вече от Общински съвети.
Общата МИГ се сформира в съответствие с препоръката на Европейската комисия за разширяване на подпомаганите територии. Тя ще действа на територията на двете общини, а нейни бенефициенти ще са жители и фирми, регистрирани там.
По-големият обхват на общините, влизащи в групата, ще увеличи възможностите за набиране на повече точки при кандидатстване за финансиране на новата стратегия.

Какво предстои?
До края на 2022 г. ще стартира процеса по разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие за периода 2023 – 2027 г. „МИГ Свиленград ареал“ ще подаде проекта, а по време на изпълнението му ще се извърши фактическото обединение.
“МИГ Свиленград ареал” има натрупан голям опит в дейността си по стратегията за настоящия програмен период с многобройни одобрени проекти и подпомогнати бенефициенти в различни сфери на икономиката.

От юни 17, 2022 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама