МВР подгони купувачите на гласове в региона

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 4, 2021 18:17

МВР подгони купувачите на гласове в региона

Няколко лица са задържани за търговия с гласове, съобщи служебният министър на МВР Бойко Рашков днес на брифинг пред Полицейски участък в Симеоновград. Той каза, че са задържани съпругът и синът на кметицата Милена Рангелова и че в помещения са открити 20 000 – 25 000 лв., валута и списъци с имена, а също така че е имало подготвени облаги от най-различен характер.

„Искам да изразя своето безпокойство от факта, че политическата партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления, които се извършват преди изборите да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия“, заяви той.

Пред БНТ Пенко Рангелов и синът му Александър заявиха, че не знаят за какво са задържани и не се занимават с купуване на гласове.

В Любимец снощи са били проверени два адреса, където полицаите са открили 75 000 лв., половин килограм злато и много ценни предмети, иззети са лични и дебитни карти. 65 000 лв. са намерени в друг дом. Задържани са двама мъже, като разследването продължава.

В село Малко градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицaта на селото. Открити са списъци с имена, като са задържани и двамата.

“И двата случая от Любимец и Mалко градище хората са работили в полза на партия ГЕРБ и там купуват гласове за да подпомагат по този начин ГЕРБ да се върне на власт, заяви служебният министър и каза, че операцията продължава.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 4, 2021 18:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама