Кметовете в тополовградските села с 30% по-високи заплати

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 5, 2021 10:09

Кметовете в тополовградските села с 30% по-високи заплати

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Възнагражденията на кметовете по селата на община Тополовград бяха увеличени с близо 30%, а това на кмета – с по-малко от 20%. Такова бе решението на съветниците на Тополовград на последната сесия на ОбС.
В докладната бе предвидено заплатите на кметовете по селата да бъдат увеличени с 20%, но съветникът Митко Батчев предложи към това увеличение да се добавят още по 80 лева. По отношение на заплатата на кмета Божин Божинов неговото мнение е, че 3300 лв. е твърде много и поиска тя да се намали на 2800.
След решението на съветниците кметът на с. Устрем – Христо Илчев, ще получава 1598 лв., на с. Радовец – Стоян Пильонов – 1466 лв. По 1400 ще получават кметовете на с. Орешник – Тодорка Арнаудова, на с. Хлябово – Надка Динчева, на Синапово – Тенчо Димитров, и на с. Орлов дол – Виолета Георгиева. Заплатата на кмета на общината стана 2800, каквото бе предложението на Батчев.
Внесената докладната е мотивирана с това, че в делегираните държавни дейности по чл. 50 от ЗДБРБ, по функция „Общи държавни служби“ има остатък от 130 000 лева, които не могат да се пренасочват в друга, затова се прави това увеличение.
Увеличението ще важи от 1 септември.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 5, 2021 10:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама