Мандра „АРКУС 99″ подменя оборудването си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2022 08:13

Мандра „АРКУС 99″ подменя оборудването си

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 -31 март 2022 г., брой 12/990, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Нови линии за производство на сирене, кашкавал и кисело мляко и изграждане на фотоволтаици ще инвестират в млекопреработвателното предприятие „Аркус 99″ в Харманли.
Основната цел на инвестицията е разнообразяване на произвежданите с тази марка млечни продукти без увеличение на капацитета ѝ, като въвежда ново, автоматизирано оборудване с цел повишаване на ефективността и подобряване на качеството.
От фирмата смятат да построят нова производствена сграда със застроена площ от 1108,23 м2, от смесена конструкция – стоманобетонова и метална с височина 6 м.
Предвижда се и изграждане на фотоволтаична електрическа централа върху покривите на новата и съществуваща сграда. Тя ще дава електроенергия с мощност до 270 KWp, която ще се използва само за собствени нужди.
В съществуващата сграда ще се извърши преустройство на производствените процеси, като ще се обособи производство на нов за фирмата артикул – кисело мляко.
Планирано ново оборудване е:
– автоматизирана линия за производство на бяло саламурено сирене в блокформи;
– линия за производство, разфасоване и опаковане на кисело мляко;
– друга за правене на кашкавал с автоматично разфасоване на точен грамаж и автоматична хладилно-отоплителна система с оползотворяване на отпадна топлина.
Отпадният продукт (цвик) от производството ще бъде събиран в резервоар и извозван за храна на животни в свинеферма, собственост на дружеството в с. Славяново.
В предприятието в момента се преработват до 10 000 литра средно дневно мляко като годишният капацитет е 3 600 000 литра. „Аркус 99″ произвежда саламурени сирена, кашкавал, масло, извара, кисело и цедено кисело мляко в резултат от преработката на краве, овче, козе и биволско мляко.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2022 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама