Магаретата на Мастейра/Сакар благодарят на 2023г.

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 7, 2024 18:39

Магаретата на Мастейра/Сакар благодарят на 2023г.

Акценти

  • Опитваме, докосваме, работим, репетираме вече повече от четири години да дръпнем завесата на една велика пиеса „Пиеса на Времето”. Сцената е Мастейра/Сакар.

Свързани публикации

Времето е всичко. Дава и взима, смила, покрива, зарива и продължава, тече и завлича всички моменти Време наникъде в безкрая по своя безкраен път.

Ние магаретата на Мастейра/Сакар в този в дадения ни момент време, осъзнато пробваме,  продължаваме да правим опит с душата и времето.

Опитваме, докосваме, работим, репетираме вече повече от четири години да дръпнем завесата на една велика пиеса „Пиеса на Времето”. Сцената е Мастейра/Сакар. Времето е режисьора на всичко. Светлините светват и угасват, кадър след кадър се върти киномашината на времето. Дава, взема, прожектира, серия след серия. Серии запълнени от човешки моментни кадри, компилации от енергии в материи за момент време, следва тор, времева пепел и следващите кадри и серии.

Тук в Мастейра /Сакар има заложени енергии на времето. Тези енергии били  документирани от изработени,  поставени, завещани велики маркери, декори на уникална сцена. Времеви маркери които съхраняват, излъчват, лекуват, те са част от заложен вечен реквизит. Тези маркери действат, въздействат, прочистват, лекуват и незнайно какво ли  още.

Ние, магаретата вече малко повече  от четири години си ходим при тях, докосваме се, те лекуват, а ние се опитваме да ги представяме, хубаво е да ги почистиш, да ги преоткриеш, мислим че е добро, усещаш смисъла,  затова продължаваме.

През изминаващото завъртане  продължихме да опитваме защото всичко е за моментите в този момент време. Защото тук е лечебница и Вие може целогодишно да ползвате терапията на времето. Това е налично  лечебно завещано:

  1. Маркирана е пътека до скалния корниз, на скалния корниз Големия Здравец има направено панорамно место за наблюдение.
  2. Долмените в местността Мангъра и Старите лозя отново бяха почистени за пореден път, бе изградена нова преградна ограда за да не се влиза безразборно.
  3. Маркиран е маршрут от чешмата Хайдут бунар към Ковалакова колиба – ритуално място и до скално светилище Гарвански камък.
  4. Каскада водопади Казанките: пътека към долмен и мегалит в местността Пейчово къшлище, маркирана пътека покрай самата каскада водопади и до един впечатляващ мегалит. Има още много работа по каскадата водопади, но толкова според силите и възможностите…
  5. Маршрут до долмена в Паскалеви келемета и долмените в местността Бакалов кладенец.
  6. Маршрут до останките на голям долмен в м. Орфея.
  7. На мястото за отдих в м. Фислиева нива успяхме със помощта на приятели да се направи нов сондаж 85м. Благодарим за пореден път. Благодарим Ви добри, благородни хора. Добрината е светлина и надежда, в безкрайната човешка тъма. Вода има, пазете водата, Водата е живот. Сега се работи за да изградим беседка с чешма.
  8. Маршрут до геоложки феномен Черните камъни и светилище Дамкая/Адамкая.
  9. Палеокастро, работим не спираме, има още много…на 22.06.2022г. за втора поредна година почетохме слънцето в Дома на слънцето.

Под Палеокастро смятаме и ще изградим параклис олтар на Св. Тривелий Теоксит/Кан Тервел Български.

Но това са ни силите, доброволния труд който е основан на емоция, разбиране, почитане, съхранение, уважение си има граници, защото тези достойни хора отделят от своето време за тази велика идея Мастейра/Сакар в която и ние сме за момент време.

През 2024г. ще поддържаме  направеното и започваме нова тема водата. Ще маркираме малко по – малко течащите кладенчета и чешми в Сакар, останаха много малко и ще започнем да възстановяваме според силите. Защото идват страшни времена. Където има вода ще има и живот. Чешми и кладенчета има за оправяне, всеки и всички може да се  подкрепите да си подарите вода, самостоятелно може да направите добро.

Магаретата на Мастейра/Сакар Ви пожелават здраве и пак здраве, от здраве да не се отървете през новото завъртане 2024!

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 7, 2024 18:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама