Свиленград получава над 2 млн. лева за ремонт на спортни обекти

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 7, 2024 20:49

Свиленград получава над 2 млн. лева за ремонт на спортни обекти

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 01/1073, година XXl, 05 - 11 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Стадион „Колодрума“ и Спортната зала в гр. Свиленград ще бъдат енергийно обновени с 2 096 566 лева. Средствата за това са от Националния план за възстановяване и устойчивост, при който ще се ремонтира сграден фонд за административно обслужване на култура и спорт.
На стадиона ще бъдат изпълнени строително-монтажни работи за въвеждане на енергийни мерки, чрез монтиране на фотоволтаични панели и топлоизолиране на сградата.
За Спортната зала е предвидено изпълнение на Инженеринг – проектиране, авторски надзор и строително монтажни дейности за въвеждане на енергийни мерки, енергоспестяващо осветление и монтаж на фотоволтаични панели.
Съгласно предварително изготвените енергийни обследвания след изпълнението на енергийните мерки Стадиона и Спортната зала ще постигнат клас на енергопотребление „А“.

Целта на проекта е повишаване на класа на електропотребление на сградите до клас „А“, като сградата на Стадиона ще покрие критериите за сграда близка до нулево потребление на енергия, както и повишаване на годишните енергийни и финансови спестявания и намаляване на емисиите на СО2.
Очаква се през първия месец на 2024 г. да започне подготовка и сключване на Административни договори за БФП с одобрените бенефициенти.

Източник: ОбА-Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 7, 2024 20:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама