Край Хасково изграждат търговски комплекс „Практикер“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2022 21:50

Край Хасково изграждат търговски комплекс „Практикер“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 -31 март 2022 г., брой 12/990, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Търговски комплекс с магазин „Практикер” предстои да бъде изграден край Хасково. Такова намерение са заявили от „Технополис България“ ЕАД. Той ще бъде върху имот с площ 35 600 кв. метра в местността Увата, близо до „Язаки“.
Вече има издадено разрешение за промяна предназначението на земята от ползвателя „Агротис 2010“ ООД.
Сградите на магазините ще бъдат изградени от готови сглобяеми елементи /сандвич панели/, които само ще се монтират на площадката. Сградите ще се състоят от търговска зала, складови помещения и офиси. Ще бъдат разположени на 16 500 кв. м площ, а останалата ще е за паркинг и озеленяване на имота.
Освен магазин „Практикер“ се предвиждат 6 магазини за текстилни стоки с обща площ 5 500 кв. м, магазин за обувки с площ 800 кв. м, дрогерия с площ 500 кв. м, и магазин за детски стоки с площ 1500 кв. м. Те ще са едноетажни с височина 6 м и ще се състоят от търговска зала, склад и санитарен възел за работещите в магазините.
„Практикер“ (на немски: Praktiker) е европейска верига магазини за инструменти, пособия, материали за строителството, ремонта, градината, обзавеждането и поддръжката на дома.
Компанията води началото си от град Киркел, провинция Саарланд, Германия, където е основана през 1978 г. Първият магазин е открит в Люксембург. Централата на компанията е в Хамбург. Първоначално е собственост на компанията ASKO, а от 1995 г. (след нейното обединяване с Metro Cash & Carry) – на Metro AG. Холдинговата компания Praktiker AG обявява банкрут на 11 юли 2013 г.
Несъстоятелността на майчинската компания обаче почти не се отра-зява на дъщерните дружества зад граница и те са продадени, като запазват името и марката. Магазините в България са придобити от български собственик в лицето на „Видеолукс холдинг“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2022 21:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама