Кой и с какво подкрепя армията на Украйна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2022 20:13

Кой и с какво подкрепя армията на Украйна

Акценти

  • Военната помощ надхвърля $3 млрд

Свързани публикации

От началото на руската военна операция Киев получава значителна финансова помощ от редица чужди държави. Ако се съди по вече известните цифри, обемът на военната помощ отдавна надхвърли границата от $3 млрд. Някои държави подкрепиха военния потенциал на страната през последните няколко години, след събитията от 2014 г. Кой и колко инвестира в отбранителния потенциал на Украйна – в материала на „Газета.Ru“.

  Ξ Петима ранени след експлозии в западния град Лвов

Няколко експлозии удариха град Лвов в Западна Украйна, съобщиха регионални власти. Губернаторът на област Лвов Максим Козицки каза, че петима души са ранени и че ракетният огън е ударил хранилище за гориво и фабрика.

Лвов досега избягва голяма част от обстрелите, които станаха част от ежедневния живот в други части на Украйна.

  Ξ Байдън: Не може да бъде позволено на „касапина“ Путин да остане на власт. Западът трябва да се подготви за дълга битка напред, казва президентът, докато руските ракети удариха Лвов в акт на предизвикателство.

  Ξ „На 26 март Русия изстреля рекорден брой ракети на територията на Украйна, според The Insider въз основа на данни от нейни източници. Петдесет и две ракети бяха изстреляни от военни кораби на Черноморския флот в Севастопол и най-малко 18 – от Беларус. “, пише изданието.

В същото време противовъздушната отбрана на Украйна също постави свой собствен рекорд за свалените за един ден ракети: от най-малко 70 ракети, изстреляни от Русия, само осем поразиха целите си.

  Ξ Председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи да се разследват фактите за малтретиране на украински националисти със заловени войници в Харковска област на Украйна, съобщи пресслужбата на Следствения комитет пред репортери в неделя.
 
  Ξ Войната в Украйна е нашата война, казват бивши британски отряди, които се отправят към Лвов.
 
  Ξ 40-милният механизиран руски конвой, който нахлу в Украйна през февруари, не успя да превземе Киев от север, това се дължи не само на липса на доставки, но и на смелата и отдадена работа на украинските оператори на дронове от въздушно разузнавателно подразделение „Аеророзвидка“. ”, който помогна за замразяването на руското настъпление към Украйна.
 
  Ξ Казаци от Сургут са изпратени в Украйна за участие в специална операция
Казаците ще участват в „денацификацията“, но като се вземат предвид техните възможности и военна специалност. За това пред Muksun.fm каза ръководителят на Сургутската казашка общност Пахом Шадчин.
Снимка: ББС
 

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 28, 2022 20:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама