Край Симеоновград река Съзлийка излезе от коритото си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2010 08:26

Край Симеоновград река Съзлийка излезе от коритото си

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ", година VIII, 19 - 25 февруари 2010, #7/365

Свързани публикации

Край Симеоновград проблеми създаваше най-вече река Съзлийка, който идва от Гълъбово. Към 17 часа в понеделник водата й бе заляла отворите на моста за село Троян. Водата се качи с няколко сантиметра над асфалта, а след това спадна малко. На другия ден почти през целия ден изпълваше сводовете. На другия мост, източно от разклона Троян – Свирково водата също се е вдигала до перилата му и макар и за малко го заля.
Река Мусачевска, която залива вече няколко пъти село Калугерово пак се вдигна се разля от едната страна на около 100 метра, а от северозападната заля по-ниските градинки и дворове. Към 17 часа в понеделник нивото и спря да се вдига. Селото си отдъхна.
Най-пострада село Навъсен. Нивите между него и Калугерово бяха изцяло залети. Водите на “Съзлийка” надхвърлиха дигите и образуваха същинско море. Под вода останаха няколко хиляди декара.
Пороите повредиха и много пътища. В Село Навъсен някои направо са изровени и причината, че се поддържат, оплакват се местните хора. А пътя Симеоновград – Гълъбово е под всякаква критика и не може да се опише. Има дупки по 20 – 25 см дълбоки и широки повече от метър, при това са нагъсто.
Подпочвените води наводниха ниските квартали на Симеоновград, но река Марица не създаде други проблеми, освен, че е вдигна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2010 08:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама