Кражбите и течовете трябва да спрат и да се инвестира в здравеопазване

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2021 09:37

Кражбите и течовете трябва да спрат и да се инвестира в здравеопазване

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/967 година XVIII, 1 - 7 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

„Кражбите и течовете от държавата трябва да се спрат, а парите да отидат за истинско здравеопазване и образование.“ Това заявиха лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, които посетиха в петък, 24 септември, Хасково. На алеята, до галерия „Форум“ в Хасково, те бяха посрещнати от стотици свои фенове и симпатизанти.
„Хората на улицата ни казват: „Вие сте ни последната надежда“. Ние ще спазим обещаното, както го спазихме през последните 4 месеца“, заяви Кирил Петков.
Асен Василев потвърди, че ще е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Хасковска област и в момента се събира екипът за Хасково.
Кирил Петков каза, че подкрепят Румен Радев на президентските избори.
„Не сме месии, не казваме, че от водата ще направим вино. Казваме, че всеки от нас трябва да вземе мотиката и да си прекопае лозето. Обаче да няма едни, които после да им ограбят гроздето“, обясни Василев. Това е всъщност промяната, която трябва да се случи.
Кирил Петков също каза, че при тях няма месии, а има отбор, който е решил, че времето за промяната е дошло и че са отбор, който е готов да прежали личния си живот и бизнеси, в името на това кражбите да спрат и управлението да влезе в един практичен формат – данъкоплатците да получат това, което заслужават.
Двамата лидери на „Продължаваме промяната“ обясниха, че разчитат на 121 депутати в коалицията, която ще се прави след изборите. Те разговарят с „Демократична България“ и с „Изправи се БГ! Ние идваме“. Очакват към тяхната коалиция да се присъединят и други малки партии.
Асен Василев посочи, че преди изборите трябва да бъде подписан документ с основни принципи на управлението, в който да е посочено ясно, че няма да се пипат данъците, ще се направи дълбока съдебна реформа, така че който е крал, да си получи заслуженото. Отделно парите, които се събират от данъци и спирането на течовете, да бъдат инвестирани в истинско здравеопазване и образование. „И ако всички се разберем, че това са принципите на управление, тогава мисля, че много лесно ще стане сглобяването на самото управление след изборите в парламента“, завърши Асен Василев.
Василев каза, че сред проблемите, които трябва да се решат спешно за региона, е да тръгне индустриална зона и то особено за леката и преработвателната промишленост, в които тук има големи традиции и могат да бъдат възстановени.
Той допълни, че освен магистрала „Марица“, трябва да се оправи и железопътният транспорт и така да се използва близостта на мегаполиса Истанбул като източник на туристи и бизнес. Василев посочи, че трябва да се решат проблемите и във ВиК-сектора.
Според него освен битовите проблеми, важни са и стратегическите, свързани с това как Хасково да излезе на картата между Азия и Европа, където му е истинското място.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2021 09:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама