Отново увеличение на заплатите на кмета Карчев и колегите му

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2024 07:57

Отново увеличение на заплатите на кмета  Карчев и колегите му

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 09/1081, година XXl, 01 - 07 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Общински съвет – Свиленград определи нова заплатата на кмета Анастас Карчев, чийто размер ще е 60% от максимално определения, съгласно чл. 5, ал. 16 от Постановление №67 на МС от 14.04.2010 г.
Освен това той ще получава и допълнителното месечно възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит 0.8% върху нея.
Съветниците му отделиха и 650 лв. за костюм, вратовръзка и други аксесоари за представително облекло като кмет на община.
Точната сума на месечното възнаграждение не е упомената в докладната, но тя е повече от досегашната 3974 лв., достигнала тази сума през септември 2023 г.
На същата извънредна сесия, състояла се на 9 февруари, бяха определени и основните месечни трудови възнаграждения на кметовете на селата.

 

На кмета на Капитан Андреево Милен Милушев заплатата ще е 1593 лв., на Жельо Станков от Студена, Трифон Трифонов от Момково и Веселина Георгиева от Левка – по 1506 лв.
Кметът на с. Мезек Веселина Теохарова е с 1221 лв., а Никола Господинов на Младиново и Стефан Стоянов на Сладун ще се подписват за 1204 лв.
В сметките на: Костадин Господинов, кмет на с. Мустрак, колегата му на Димитровче Атанас Стефанов, на Пъстрогор Илия Илиев, на Чернодъб Вангел Христов, на Генералово Сийка Димитрова, на Сива река Спас Москов, на Райкова могила Станка Александрова, всеки месец ще влизат по 1168 лв.
Увеличенията са със задна дата от 1 януари 2024 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 7, 2024 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама