Киркова уволни изненадващо секретаря на Община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2024 13:14

Киркова уволни изненадващо секретаря на Община Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 10/1082, година XXl, 08 - 14 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Кметът на Харманли Мария Киркова освободи от работа изненадващо секретарят на общината Цонка Малева. Това стана на 29 февруари, четвъртък.
Това бе изненадващо за госпожа Малева, защото до този момент не е получавала наказания или предупреждения за несправяне с работата.
В разговор с нея, като причина Мария Киркова (която е пенсионерка) изтъкнала, че не е била уведомена лично от Малева за пенсионирането си, макар че документите за това разписва именно тя. Като служител на МВР Малева придобива право за по-ранно пенсиониране и тя е решила да се възползва от него, като продължи да работи в Общината.
Истинската причина за отстраняването й обаче вероятно се крие в това, че докато е работила в системата на МВР, е била на подчинение на Ангел Цанков, тогава директор на ОДМВР - Хасково, а сега председател на ОбС – Хармани.
При идването му около него и общинския съветник Стефка Здравкова и Ангел Цанков се оформи група от ГЕРБ, която се опитва да диктува дневния ред на общината. Един от примерите за това е преформатирания от новото мнозинство в ОбС бюджет за 2024-та. То се образува от съветници на БСП и по-голяма част от хората на Бойко Борисов в местния парламент. За бюджета им помогнаха и хоратана ПП и ДБ.

ГЕРБ, ДПС и БСП не допуснаха и промени в Общинска администрация, чрез които Мария Киркова искаше да се освободи от хора, за които тя има съмнения, че са свързани с новата група на ГЕРБ – Харманли.
Още същия ден, когато бе уволнена, Цонка Малева чрез Фейсбук сподели, че е много огорчена от уволнението и отправените тежки обвинения на кмета към нея. Призова всички, които я познават, сами да решат коя е истината. Благодари на всички от Администрацията, с които са работили заедно като екип.
Цонка Малева е работи в ОбА 2000-2003 г. като началник на отдела по образование, култура, спорт, социални дейности. Със спечелването на изборите от БСП тя е освободена и продължава трудовия си път като полицейски служител.
Секретар на община Харманли е от 2015 г., след като ГЕРБ печели местните избори и Мария Киркова е избрана за кмет на общината. В края на миналия месец като секретар на ОбС – Харманли напусна с облекчение и друг кадър на ГЕРБ – Янка Бакалова.

Очаквайте в следващия брой:

Защо милионите за Харманли не са за Харманли?

Защо нито една стотинка от средствата, отделени за града не остава у местния бизнес, а всички отиват в други фирми?

Защо местни фирми не се допускат да участват в обществени поръчки?

Как и кой решава на тъмно кой строителен обект на кого да се даде?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2024 13:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама