Скандалът със смяната на кадри на ГЕРБ в ОбА – Харманли утихна (засега)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2024 09:16

Скандалът със смяната на кадри на ГЕРБ в ОбА – Харманли утихна (засега)

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 05/1077, година XXl, 02 - 08 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Скандалът, свързан с преназначения в общинската структура на Харманли засега утихна. Той започна веднага след като кметът Мария Киркова внесе за сесията на ОбС – Харманли, на 31 януари, докладна, с която предлагаше изменение структурата на управление на общината.
В нея се предлагаше да се закрият дирекции и отдели, на тяхно място да се създадат нови „с цел подобряване на организацията и функционирането на администрацията, удовлетворяване на обществените очаквания и интереси.“
Преструктурирането се прави с цел някои от сегашните кадри, които са станали неудобни или не си вършат работата да се отстранят, а други да се понижат в длъжност.
Предлагаше да бъде закрито звено „Връзки с обществеността“, защото дейността би могла да се съвместява от служители в друго звено.
Другото предложение бе за закриване на Дирекция „Устойчиво развитие, образование и социални дейности“, в която е отдел „Проекти, програми и обществени поръчки“, отдел „Образование и социални дейности“. На нейно място да бъде създадена нова „Хуманитарни дейности“, която ще върши същата работа.
Третото предложение бе да бъде закрита и дирекция „ Общинска собственост и устройство на територията“, а на нейно място да бъде създадена нова „Строителство, инвестиции и регионално развитие“, която ще включва три отдела: „Териториално устройство, строителство и екология“, отдел „Общинска собственост“ и нов – „Международно сътрудничество и инвестиции“, с основни функции: изготвяне на анализи, прогнози и експертни оценки, извършване на проучвания и подготвяне на информация за възможностите за финансиране на проекти от фондовете на ЕС и други източници.
Това обаче предизвика брожения в редиците на ГЕРБ, защото засегнатите лица имат роднинско и приятелско лоби в ОбС.
На партийна сбирка в понеделник през миналата седмица, не се обсъждаха проблемите на града, свързани с новия бюджет, а партийното строителство.
Последва разглеждане на докладната на комисия преди заседанието на ОбС и всички от ГЕРБ гласуваха „въздържал се“.
Хората от БСП и ДПС също бяха решили да не подкрепят тези размествания.
Това накара кметът Мария Киркова в началото на заседанието на 31 януари да изтегли въпросната докладна и засега скандалът е утихнал.
Той обаче няма да изчезне, защото в местната структура на партията вече има нови хора, с големи амбиции, които не се споделят от старите кадри на местната управа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2024 09:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама